Hronika

[ Izvor: Mediji ]

28. 05. 2023. 13:01 2

Donela nož u školu: Imala spisak sa naslovom "meta"

U Osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" u Beogradu učenica starijih razreda je u rancu nosila nož i notes u kom je bio spisak sa imenima đaka iz odeljenja koje je, kako tvrde neki roditelji, navodno planirala da ubije.

Kako je ispričala direktorka ove škole, Olivera Korošec, ceo slučaj prijavljen je nadležnima i u toku je rad na rasvetljavanju svih detalja.

- Otac jedne devojčice poslao je razrednoj tog odeljenja fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom "meta". Prema njegovim rečima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odeljenja. Razredna me je obavestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvete školama kada se dese ovakve situacije - izjavila je ona za Blic.

Direktorka dodaje i da policija vrši proveru sa školskim psihologom.

- Slučaj je prijavljen policiji i predat je spisak. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta devojčica napisala, kako se došlo u posed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je preduzela mere i radnje i vrši proveru sa školskim psihologom - kaže Korošec.

Ona ističe da su u školi obavljeni razgovori koji su neophodni u ovakvim situacijama sa učenicima i nekim roditeljima.

- Predstavnika Saveta roditelja odeljenja u kome se pojavio spisak upoznala sam odmah po postupanju sa svim pojedinostima postupanja, odnosno kome, kada i šta je prijavljeno, i sledeći korak je zakazivanje roditeljskog sastanka čim škola dobije bilo kakvu povratnu informaciju iz policije - rekla je direktorka škole.

Na pitanje da li je istina da je devojčica koja je navodno sačinila spisak bila problematična i ranije, direktorka Korošec je odgovorila da još nije utvrđeno ko je napravio spisak i iz kojih razloga, tako da "nikoga ne bi izdvajala dok policija ne obavi svoj deo posla".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati