Hronika

Direktno.rs

23. 05. 2023. 08:23 14

Šta to ne valja u MUP?

Za samo 13 i po meseci, drugi policajac uspeo je da pobegne sa mesta zločina za koje je osumnjičen, što ukazuje da nešto debelo u srpskom MUP-u ne funkcioniše. Pripadnici MUP-a, sudeći po saopštenju MUP-a, tragaju za policajcem Igorom A. (28) osumnjičenog za ubistvo sugrađanina iz Priboja Ervina Ć. (35). Igor A tereti se da je u kafiću tokom tuče usmrtio sugrađanina i potom pobegao sa lica mesta. Inače, osumnjičeni mladić radi kao pripadnik Interventne jedinice 92 u Beogradu, a za vikend je došao u rodni grad. Javnost je šokirana brutalnošću zločina, ali i time da je osumnjičeni uspeo da pobegne najverovatnije u susednu Bosnu i Hercegovinu.

Ovo nažalost nije prvi ovakav slučaj. U aprilu 2022. godine u pucnjavi ispred beogradskog splava "Cunami 5" ranjen je D. B. (22) radnik obezbeđenja tog lokala, a u koga je, kako je utvrđeno u istrazi, o čemu je Direktno.rs već pisao, pucao pripadnik MUP Srbije M. K. (24), u to vreme zaposlen u Policijskoj stanici Novi Beograd, i koji je nakon oružanog napada takođe pobegao! Posle ovog ranjavanja Direktno.rs je uputio pitanja MUP-u, ali do dana današnjeg javnost je ostala uskraćena za informaciju da li je on priveden pravdi.

Da nešto ne štima u efikasnosti srpske policije pokazala je i nedavna tragedija u selima Malo Orašje i Dubona. Odmah po saznanju za krvavi pir MUP je proglasio akciju "Vihor", a potom organizovao blokadu prostora i potragu za Urošem B, osumnjičenim za ubistvo osmoro mladih, koji je bio u bekstvu. Neverovatno je da je Uroš B, od Dubone, do Malog Orašja, pa nazad do Dubone i preko Šepšina, uspeo da stigne do sela Vinjište u blizini Kragujevca (na pola puta između Kragujevca i Knića), da pređe više od 200 kilometara i to putevima, uprkos policijskoj blokadi!? Bekstvo Uroša B. samo je dokaz da je policijska blokada bila više nego loše organizovana, a s obzirom na vremenski razmak do momenta hapšenja isti je mogao napustiti teritoriju Srbije.
Samo zahvaljujući građanima, meštaninu sela Šepšin kome je Uroš B, ukrao automobil iz dvorišta i taksisti koga je oteo i preteći pištoljem primorao da ga, preko teritorije koju pokriva valjevska policija, gde su ostavili trudnicu koja je bila u taksiju, vozi do sela Vinjište, ubica je lociran. Bez tih informacija, pitanje je kada bi MUP uspeo da ga uhapsi.
U skorijoj prošlosti početkom 2020. godine, MUP je takođe pokazao neprihvatljivu nesposobnost, kada je potraga za Ninoslavom Jovanovićem, "Malčanskim berberinom", silovateljem i otmičarem devojčice, trajala neverovatnih 16 dana, uprkos korišćenju svih policijskih resursa. Na kraju i "Malčanski berberin“, zahvaljujući informacijama građana uhapšen je u svom selu, u čijoj blizini se sve vreme skrivao. Pitanje odgovornosti naravno niko ni tada, kao ni sada, ne postavlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati