Hronika

[ Izvor: Novosti ]

09. 03. 2023. 17:34 10

Nasilnicima iz Trstenika samo UKOR i jedinica iz vladanja

Tim za borbu protiv nasilja u Tehničkoj školi u Trsteniku predložio je da đaci N. Ž. (17) i M. M. (18), učesnici incidenta sa izmicanjem stolice profesorki i snimanjem nemilog događaja, dobiju ukor Nastavničkog veća i jedinicu iz vladanja. Sa većinom glasova, ovaj predlog je usvojen na sednici Nastavničkog veća,a veći deo profesora je konstatovao da su se učenici popravili nakon produženog vaspitno-pedagoškog rada nakon incidenta, koji se odigrao još 9. novembra prošle godine.

Sva je prilika da se sa ovom sednicom Nastavičkog veća škole i ocenom Tima stavila tačka na vaspitno-disciplinski postupak, koji se u međuvremenu pretvorio u agoniju sa odlukom za isključivanje oba đaka, bez odgovarajućeg vaspitnog-pedagoškog rada usled čega je i usvojena njihova žalba na isključenje još prošlog decembra, navode Novosti.

Đaci su nastavili da pohađaju nastavu, a pojačan vaspitno-pedagoški rad otpočet. Profesorka Marija Stevanović je od prošlog meseca ponovo u nastavi, ali ne predaje više odeljenju trećeg razreda, gde joj je N. Ž. izmakao stolicu, dok su je M. M. i I. R.(16) snimali.Taj snimak je, da podsetimo, prenošen uživo na Instagramu, odnosno distribuiran putem vibera.

U međuvremenu, direktor škole Miloš Glidžić podneo je ostavku. Ministar prosvete, kako je Ministarstvo dan kasnije potvrdilo saopštenjem, tu ostavku je i prihvatio.
Procesuiranje protiv učenika pred pravosudnim organima u Kruševcu i u Trsteniku je još uvek u toku. Više javno tužilaštvo u Kruševcu zatražilo je krivične sankcije protiv dva maloletna učesnika incidenta: u slučaju N. Ž., zbog krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, i šumskih krađa u produženom trajanju.

U slučaju I. K. (16), učenika koji je izbegao vaspitno-disciplinski postupak tako što se ispisao dan pre nego da Nastavničko veće prvi put odlučuje o incidentu, tužilaštvo traži sankcije za krivično delo zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu. Procesuiranje trećeg i najstarijeg učesnika incidenta, M. M.(18), koji je takođe snimao nemili događaj, procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Trsteniku i istražne radnje se, prema saznanjima "Novosti", nastavljaju naredne nedelje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati