Hronika

[ Izvor: Danas ]

09. 03. 2023. 13:19 1

Zašto je Ranko Eskobar pominjan na suđenju Šariću?

Ranko Radošević zvani Eskobar (54) koji je ubijen na benzinskoj pumpi u Rušnju ovog četvrtka, od ranije je poznat policiji, a pored toga što se dovodi i u vezu sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pominjan je i tokom suđenja Darku Šariću.

Radošević se dovodi u vezu sa jednim nikšićkim klanom na čijem čelu se nalaze Nikšićanin Radomir Baćović (51), zvani Boban, ali i Ranko Radošević, koji je nosio nadimak Eskobar.

Informacije o aktivnostima ove grupe policija je počela da prikuplja pre više od 15 godina, a do saznanja o švercu narkotika iz Južne Amerike u Evropu došlo se tokom istraga nekoliko ubistava tokom 2015. godine.

Baćović je blisko sarađivao sa "kolegama" iz Podgorice, a glavni saradnik mu je bio upravo Radošević, koji je bio vođa dela grupe čiji su glavni zadaci profesionalne likvidacije.

Radošević je poznat istražnim organima od ranije, kako zbog toga što je dovođen u vezu sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tako i zbog toga što se njegovo ime pominjalo tokom suđenja Darku Šariću.

Tokom suočavanja sa svedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, Šarić je izjavio da "Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića".

Nebojša Joksović, Šarićev dugogodišnji prijatelj, nakon hapšenja 2010. godine je priznao da je u sklopu klana učestvovao u švercu kokaina i postao svedok saradnik.

Njegovo svedočenje je, kako navodi Danas, posebno dragoceno za tužilaštvo zato što on direktno povezuje prvooptuženog Šarića sa organizacijom trgovine.

Naime, Joksović je pred sudom ispričao da ga je Šarić, strahujući da bi italijanska policija mogla da pronađe 300 kilograma kokaina u jednom stanu u Milanu, zamolio da organizuje prebacivanje te droge na drugu lokaciju.

Ranko Radošević dovođen je i u vezu sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u njihovom voznom parku pronađen je automobil BMW koji se vodio na ime Ranko Radošević.

Podsećamo, dve maskirane osobe upala su u kafić na pumpi u naselju Rušanj, jedan od njih ispalio je više hitaca u pravcu muškarca koji je preminuo na licu mesta, a za kog se sumnja da je u pitanju Ranko Radošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati