Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

30. 01. 2023. 11:56 42

Ko je kontroverzni tajkun iz Novakove lože? Izbegava suđenje za napad na milicajku, poznat po aferi sa izgradnjom platoa na Slaviji

Advokat Ivan Ninić na svom Tviter profilu objavio je fotografiju na kojoj se vidi kako kontroverzni biznismen Branko Miljković sedi u loži na Australijan openu (AO) u kojoj je porodica tenisera Novaka Đokovića. Miljković, za koga se vezuju brojne afere, duže vreme izbegava suđenje za napad na komunalnu milicajku, a čak se ni na današnjem ročištu nije pojavio jer je, kako tvrdi, u delegaciji tenisera Đokovića.

Advokat Ninić koji zastupa oštećene stranku u postupku tvrdi da Miljković već duže vreme prilaže lekarsku dokumentaciju prema kojoj mu je savetovano da miruje. Da nije baš takav slučaj pokazuje i to što je u nedelju prisustvovao meču u Australiji, dok sa druge strane suđenje izbegava.

Danas je trebalo da se održi 26 po redu suđenje, a ročišta su zakazana za sve dane ove nedelje. Miljković je, prema tvrdnjama suda, to znao i na vreme je bio obavešten. Ipak, ponovo se nije pojavio. I dok je na prethodnim ročištima tvrdio da mora da miruje i da ima probleme sa srcem, zbog čega još uvek nije ispitan, danas se nije pojavio iz drugih razloga.

Njegov advokat je priložio dokumentaciju da je on u zvaničnoj delegaciji Novaka Đokovića, te da se trenutno nalazi u Australiji. Navedeno je i da bi trebalo da sleti u Srbiju 1. februara.

Zbog svih okolnosti, krivično veće bi narednih dana trebalo da donese odluku o tome da li će Miljkoviću biti određen pritvor.

A ko je Branko Miljković?

Branko Miljković je vlasnik građevinskih firmi „MBA Ratko Mitrović“ i „MN gradnja”, a on je aprila 2020. godine priveden zbog napada na pripadnike komunalne milicije na dužnosti. Incident se dogodio na gradilištu u Bulevaru Heroja s Košara u Beogradu, gde je komunalna milicija došla po prijavi građana da neko pali gumu. Vlasnik građevinskih firmi je počeo da vređa policiju, da bi zatim i udario dva komunalna radnika, nakon čega je priveden u policiju.

Napadnuta komunalna radnica je tada tvrdila da im je Miljković pretio svojim vezama.

Inače, Miljković je od ranije javnosti poznat po brojnim aferama koje ima iza sebe. Njegova firma je godinama unazad dobijala brojne unosne projekte poput izgradnje platoa na Slaviji.

Ipak, pomenuta firma se više puta u medijima pominjala kako zbog neuspešnih radova, tako i zbog neisplaćivanja plata svojim radnicima.

Šira javnost u Srbiji je za Miljkovića prvi put čula 2011., kada ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tada funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), pomenuo.

Vučić je tada izjavio da je Zvonko Veselinović, koga bezbednosne službe označavaju kao vođu kriminalne grupe koja se bavi švercom droge, oružja i nafte na KiM, ali i koja navodno stoji iza ubistva Olivera Ivanovića januara 2018. u Prištini, „sitna riba“ u odnosu na Miljkovića.

Kako je naš portal već pisao, Miljkovića su svojevremeno nazivali i „kraljem puteva“ na severu Kosovu i Metohije, te da su se tamo mogli viđati samo njegovi kamioni. O njemu se pisalo i pre nekoliko godina nakon izbijanja afere oko izgradnje platoa na Slaviji. Njegova kompanija „MBA Ratko Mitrović“ bila je tada glavni izvođač radova, koji su zbog lošeg kvaliteta i brojnih falinki morali da se popravlju, pa je i sam rok za otvaranje platoa bio pomeren.

Miljković se, ubrzo nakon ovih optužbi, građanima izvinio što su radovi na Slaviji loši, zbog čega su morali da ih „o svom trošku“ popravljaju. On je tada rekao da „nema opravdanja za stanje u kome se nalazi plato na Slaviji“.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 42

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati