Hronika

[ Izvor: Mediji ]

01. 12. 2022. 11:05 10

Lalić o ubistvima: Nismo smeli da odbijemo naređenja

Okrivljeni-svedok Srđan Lalić izjavio je, na današnjem nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi, da su on i svi ostali sukcesivno uvlačeni u sve teža i teža krivična dela, uključujući i monstruozna ubistva i da nisu smeli da se suprostave, jer su strahovali za sopstveni život.

- To je bio neki prihvatljivi način ponašanja u grupi. Radili smo sve da ne bi bili ugroženi, suprostavljanje bi bilo loše protumačeno od vođa grupe - rekao je Lalić odgovarajući na pitanja advokata oštećenih i precizirao da su zadatke dobijali od vođe Belivuka.

Kako je objasnio, kad dobiju zadatak, niko nikad nije reagovao, a pogotovo ne da kaže "Ja to neću".Nisam ni pokušao da se usudim na takvo nešto. Mislim da su i svi drugi razmišljali isto. U okviru ove grupe smo naučili da se lako može izgubiti život, naveo je Lalić, dodajući da su vođe kriminalne grupe Belivuk i Marko Miljković ohrabrivali nasilnički način ponašanja.

- Znao sam da, ako tako funkcionišem, nemam većih razloga da brinem za svoj život. Bojao sam se da bi, ako ne slušam, inicijativu za ubistvo mogao da pokrene Miljković, pored ostalog i zbog finansijskih interesa i motiva - rekao je on.

O ubistvima...

- Neke mete su morale biti upucane na ulici, nisu svi mogli biti oteti. Jer su se dobro pazili, kao na primer Aleksandar Šarac i Kića Marković, koji su upucani. Nisu svi ubijani u Ritopeku. Taj modalitet ubistva je primenjivan kad može da se dođe do žrtve. Ako se opservacijom utvrdi da nije moguće dovesti ih u kući, onda se primenjuje upucavanje. U Ritopeku niko nije ubije iz oružja - izjavio je Lalić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati