Hronika

[ Izvor: N1 ]

28. 11. 2022. 22:54 6

"Koliko je života koštalo puštanje Belivuka na slobodu"

Novinar NIN-a Vuk Cvijić kaže da "ni u Južnoj Americi nije zabeležen slučaj da predsednik brani prvooptuženog onako kako je Aleksandar Vučić javno branio Predraga Koluviju", vlasnika Jovanjice, najveće plantaže marihuane u Evropi. Podsetio je na, kako kaže, progon policajaca koji su istraživali organizovani kriminal.

Istakao je ulogu institucija koje "pristaju na tako nešto" i upitao koliko je života koštalo puštanje na slobodu Veljka Belivuka u ozloglašenom slučaju "ubistva na šinama".

- Koliko je koštalo života da se njima dopusti da ne viču protiv Aleksandra Vučića na tribinama svih ovih godina, čega smo svi mi svedoci - rekao je Cvijić u emisiji Newsnight na televiziji N1.

Na pitanje o tome šta može da se očekuje od nastavka suđenja klanu Belivuka, koje je zakazano za utorak, rekao je da sledi saslušanje svedoka-okrivljenih, a prvi koji treba da nastavi svedočenje je Srđan Lalić.

Govoreći o Jovanjici, rekao je da postoji "strahovit pritisak kroz institucije i režimske medije" na ljude koji su otkrili taj slučaj.

Podseća da ni tužilaštvo, ni BIA ni MUP nisu reagovali na obaveštenja da se sprema likvidacija inspektora Slobodana Milenkovića i njegovog zamenika Dušana Mitića.

- Milenkovića moraju da čuvaju njegovi ljudi, za njega kao da nema države - kaže Cvijić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati