Hronika

S. M.

27. 11. 2022. 13:30 9

Novinaru pretnje zbog tuče u SNS

Niški novinar i urednik Gradskog portala 018 Nikola Panić prijavio je policiji da mu je putem mesindžera pretila izvesna Snežana Vakić, samo zato što je objavio tekstove koji su vezani za tuču naprednjaka u prostorijama mesnog odbora SNS na Ledenoj steni u Nišu.

Te pretnje je dobio 25. novembra u 22.36 časova. Kako je izjavio, Vakić ga je pozvala putem mesindžera i zahtevala da obriše tekstove u kojima se govori o tuči niških naprednjaka Miloša Banđura i Marka Simova, kao i tekst o reakciji Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, zbog toga što je, kako se navodi u ovom saopštenju, Banđur Simovu psovao bugarsku majku.

- Zahtevala je da odmah obrišem sve objave koje su vezane za Banđura, a ja sam pokušavao da joj objasnim da je kasno i da spavam. Ona nije odustajala, pominjala je da će sve obelodaniti - kaže Panić.

Dodaje da je zatim na društvenim mrežama komentarisala te vesti i vređala Panića.

- Paniću, ološu jedan, dokle ćete da iznosite neistinu. Hoćete i Miloša da osudite za laž koju iznosi Marko Simov... - navodi se između ostalog u tom komentaru.

Nakon svega Panić se obratio policiji.

- Na čelu Gradskog portala 018 sam punih 11 godina. Doživljavao sam svakakve situacije ali da mi neko preti i naređuje da skinem tekst nisam nikada. Prijavio sam samo zato da bi pojedini morali da shvate da nisu oni ti koji će uređivati Gradski portal 018 - kaže Panić.

Sporni tekstovi, vezani su za tuču koja se dogodila 24.novembra oko 19 časova, dok je trajao sastanak omladine mesnog odbora Ledena stena. Direktno.rs je prvi objavio ovu vest, a nakon toga je krenula lavina. Oba aktera, Miloš Banđur nekadašnji gradski većnik, narodni poslanik, zamenik gradonačelnika a sada odbornik u niškoj Skupštini i Marko Simov mladi aktivista SNS u Nišu negirali su da su krivi za incident koji se dogodio, te krivicu usmeravaju jedan na drugog.

Zbog tog sukoba, isplivale su mnoge „mračne tajne“ niških naprednjaka, kao i veze sa određenim naprednjačkim funkcionerima. Banđur optužuje Simova da radi po instrukcijama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski. Ona je baš za Gradski portal 018 izjavila da fizički trenutno nije u Nišu, a nije ni načelnik Nišavskog okruga Petar Babović, koji bodri Srbiju u Kataru.

Po svoj prilici, dok mačaka nema, raspada se carstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati