Hronika

Direktno.rs

25. 11. 2022. 12:27 5

Žandarmerija na Horgošu: Zaplenjeno oružje (FOTO, VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, operativnih grupa i policijskih uprava iz Kikinde i Subotice zajedno sa Žandarmerijom, noćas su nakon prijave da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, krenuli u veliku akciju pretrage terena i kako se vidi u priloženom snimku okriven je ilegalni kamp u kojem je priveden veliki broj migranta kod kojih je nađeno i oružje.

U Horgošu su nešto posle 11 sati primećeni prazni autobusu, pretpostavlja se da će njima biti odvezeni migranti u prihvatne centre.

Na video snimku se vide šatori i napušteni objekti u kojima su ilegalno boravili migranti.

Kako je ranije objavljeno na sajtu MUP-a, službe se odmah sinoć započele sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekle šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

U cilju što bržeg pronalaska osoba osumnjičenih za pucnjavu, tokom potrage, koristili su se i dronovi.

Prema ranijim saznajima, ministar policije Bratislav Gašić je stigao helikopterom u Horgoš. U 13 sati biće održan sastanak kome će prisustvovati ministar policije. 

U Horgošu trenutno nema migranata, a Žandarmerija ih drži u krugu, u neposrednoj blizini mađarske granice.U jednoj osnovnoj školi otkazana su poslednja dva časa popodnevnoj smeni kako bi se učenici te škole bezbedno vratili kućama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati