Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Hronika

[ Izvor: Vijesti.me ]

17. 08. 2022. 15:18 3

Rešena jedna od MISTERIJA masakra na Cetinju

Službenici Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije su utvrdili da uređaj registrafon koji se nalazi u Odeljenju bezbednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi. Utvrđeno je da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

To su saopštili iz Uprave policije povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22 časova, zbog stravičnog masakra koji se odigrao na Cetinju.

- Obaveštavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provere poziva i registrofona.

Iz UP su istakli da nijednom nisu saopštili da su navodi građanina netačni, "već da će se izvršiti dodatne provere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren", prenose Vijesti.me.

Kako su naveli, utvrđeno je odstupanje od četiri minuta i 35 sekundi, te da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

- Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu.

Dodaju da je nakon prijema poziva, službenik u dežurnoj službi preko veze obavestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

- Kako je tada usledio još jedan poziv, službenik je ručno zabeležio vreme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vreme prijema poziva u vezi događaja. Naglašavamo da sve navedeno ne mijenja činjenično stanje - policija je upućena na lice mesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na licu mesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi - piše u saopštenju.

Iz UP su istakli da rade u otežanim uslovima, te da je to samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom.

- Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika UP na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka, ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa proveri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije UP, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina - zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak, 12. avgusta, ubio je deset sugrađana, a ranio njih šest. Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloletne dece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Čekajući novu Vladu

Zoran Živković [03.10.2022.]
Anketa

Poskupljenje čega vam je najteže palo?

Rezultati

Video dana

Žmurke