Hronika

[ Izvor: Vijesti.me ]

17. 08. 2022. 15:18 3

Rešena jedna od MISTERIJA masakra na Cetinju

Službenici Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije su utvrdili da uređaj registrafon koji se nalazi u Odeljenju bezbednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi. Utvrđeno je da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

To su saopštili iz Uprave policije povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22 časova, zbog stravičnog masakra koji se odigrao na Cetinju.

- Obaveštavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odjeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provere poziva i registrofona.

Iz UP su istakli da nijednom nisu saopštili da su navodi građanina netačni, "već da će se izvršiti dodatne provere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren", prenose Vijesti.me.

Kako su naveli, utvrđeno je odstupanje od četiri minuta i 35 sekundi, te da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

- Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu.

Dodaju da je nakon prijema poziva, službenik u dežurnoj službi preko veze obavestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

- Kako je tada usledio još jedan poziv, službenik je ručno zabeležio vreme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vreme prijema poziva u vezi događaja. Naglašavamo da sve navedeno ne mijenja činjenično stanje - policija je upućena na lice mesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na licu mesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi - piše u saopštenju.

Iz UP su istakli da rade u otežanim uslovima, te da je to samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom.

- Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika UP na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka, ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa proveri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije UP, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina - zaključuje se u saopštenju.

Da podsetimo, Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak, 12. avgusta, ubio je deset sugrađana, a ranio njih šest. Tokom kravave drame u kojoj je ubio i dvoje maloletne dece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati