Hronika

[ Izvor: Index.hr ]

09. 08. 2022. 22:47 4

Hrvatska policija o sukobu u kom je učestvovao naš košarkaš

Hrvatski mediji su ovog utorka objavili informaciju o fizičkom obračunu u blizini Knina, u kom je učestvovao srpski košarkaš Sava Lešić, sa članovima svoje porodice, sa jedne strane, dok su na drugoj strani bili oficir hrvatske policije i njegov sin, vojno lice. U incidentu je, kako se navodi, deblji kraj izvukao mlađi Hrvat.

O incidentu se izjasnio i Sava Lešić, koji je dao svoj ugao priče, te je istakao da su "njega i njegovu porodicu jurili" i pretili da će ih "sve pobiti".

Portal Index.hr je preneo veliko saopštenje hrvatske policije o obračunu u Kninu koji je, kako se tvrdi, "počeo napadom srpskog košarkaša Save Lešića i njegove supruge na 25-godišnju i 13-godišnju Kninjanku zbog nesuglasica u saobraćaju, a završio se velikim fizičkim obračunom između dve porodice".

Policija nije objavila identitete prijavljenih, ali kako piše Index.hr, za nanošenje teške telesne povrede Kninjanki prijavljen je brat Save Lešića, Dragan (37), a supruga Save Lešića (36) prijavljena je za nanošenje lakše telesne povrede 13-godišnjoj Kninjanki.

69-godišnji otac Save i Dragana Lešića kazneno je prijavljen zbog pretnje pištoljem.

Saopštenje hrvatske policije prenosimo u celosti:

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 8. avgusta u večernjim satima (oko 19:40) na putu Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u saobraćaju, a nakon što su se oba vozača vozila zaustavila, došlo je do obostranog vređanja između 36-godišnjakinje i maloletne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloletnu osobu (kasnije konstantovane lakše telesne povrede).

Nakon tog događaja, oko 20:40, otac maloletne osobe zajedno sa 27-godišnjakom, došao je u mesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gde su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio pretnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu, te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše telesne povrede.

Dalje je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak pretio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku, da bi mu se u pretnjama pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba fizički napao 27-godišnjaka i naneo mu teške telesne povrede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena sledeća kaznena dela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

- 53-godišnjak je osumnjičen za krivično delo pretnja iz čl.139. st.3.,

- 69-godišnjak je osumnjičen za krivično delo pretnja iz čl.139. st.2.,

- 37-godišnjak je osumnjičen za krivično delo teška telesna povreda iz čl.118. st.1. i prijetnje iz čl.139. st.2.,

- 36-godišnjakinja je osumnjičena za krivično delo telesna pobvreda iz čl. 117. st.2.,

te će protiv svih biti podneta krivična prijava Opštinskom državnom sudu u Šibeniku.

Takođe je utvrđeno da su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj iz čl.6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa će protiv njih biti podnet Optužni predlog Prekršajnom delu Opštinskog suda u Šibeniku.

S obzirom na to da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog učestvovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljeg, bez obzira na to što se u to vreme nalazio van službe", stoji u saopštenju policije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati