Hronika

[ Izvor: Telegraf.rs ]

04. 08. 2022. 23:56 4

Vozač kamiona priznao: Sa supružnicima iz UKP i BIA vozio novac od droge

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u četvrtak uveče je završeno saslušanje policijskog službenika Uprave kriminalističke policije, Daniela J. (41), njegove supruge službenika BIA Dušice J. (39), bivšeg policajaca Milivoja K. (44) i vozača kamiona Ž. F. (34) iz Aranđelovca, piše Telegraf.rs.

Čeka se odluka suda o pritvoru koji je predložen od strane TOK-a.

Kako je MUP saopštio, Daniel se sumnjiči da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Njegova supruga Dušica, navodno je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala informacije o istragama koje vodi BIA i ta poverljiva saznanja neovlašćeno saopštavala ostalim članovima grupe.

- Osumnjičeni Daniel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP, pribavljao informacije o istragama, koje vodi UKP, i ove poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim pripadnicima - navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Vozač kamiona Ž.F. iz Aranđelovca je priznao krivično delo, saznaje Telegraf.

- On se tereti da je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu, novac od prodaje kokaina, transportovao iz EU u Srbiju i Crnu Goru. Na saslušanju kod tužioca objasnio je kako je tekao šverc narkotika. On je pušten da se brani sa slobode - rekao je izvor ovog portala blizak istrazi.

Prema operativnim podacima, kriminalna grupa od svake ture keša uzimali su proviziju u iznosu od 1,5 procenata ukupne sume. Obično su prenosili između 1,5 i dva miliona evra.

- U ovome nije učestvovao samo jedan vozač i kamion, nego više njih. Policija radi na rasvetljavnju i ostalih učesnika - kaže izvor blizak istrazi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati