Hronika

[ Izvor: Blic ]

24. 06. 2022. 16:08 26

Dijana Hrkalović saslušavana skoro 7 sati u SUK-u

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović oko 9 sati jutros stigla je na razgovor u Sektor unutrašnje kontrole (SUK), a iz zgrade je izašla tek posle 15 časova, gotovo sedam sati kasnije! U međuvremenu u zgradu SUK stigao je i aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović kog je Hrkalović u intervjuu optužila za prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, štićenje pripadnika klana Velje Nevolje i umešanost u aferu "Jovanjica".

Na razgovor u SUK pozvani su i Hrkalović i Stefanović nakon niza navoda koje su izneli u javnosti poslednjih nekoliko dana.

Hrkalović je najpre Stefanovića povezala sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, aferom "Jovanjica" i prisluškivanjem predsednika Aleksandra Vučića, dok je Stefanović pričao u video-obraćanju medijima o Hrkalovićkinoj navodnoj intimnoj povezanosti sa pripadnicima "kavačkog klana".- Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja - saopštio je juče MUP.

Kako je dodato u saopštenju, "gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti".

Dok je Hrkalovićeva već satima bila u zgradi SUK gde je davala izjavu, u istu je stigao i Nebojša Stefanović. On je u SUK došao u pratnji advokata, dok je Hrkalovićeva stigla sama.Ona se nasmejala okupljenim novinarima i fotografima, dok je Stefanović prošao bez reči i ozbiljnog izraza lica.

Dijana Hrkalović je u intervjuu koji je dala za list Objektiv optužila Nebojšu Stefanovića da je lično štitio klan Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, kriminalne grupe koja je optužena za sedam stravičnih likvidacija, kao i da je učestvovao u aferi "Jovanjica" i naredio prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodala je i da je svoje ime nakon odlaska iz službe promenila upravo kako Stefanović "ne bi znao kuda se kreće".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 26

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati