Hronika

[ Izvor: N1 ]

02. 04. 2022. 22:22 1

Poznato? Ne bave se informacijom, već diskreditovanjem svedoka

Nešto više od četiri godine nakon ubistva Olivera Ivanovića na ovaj zločin novo svetlo bacio je intervju u kom je Boban Bogdanović prijatelj Aleksandra Gligorijevića Pukija, ubijenog člana kriminalne grupe Veljka Belivuka, svedočio o posrednim saznanjima o izvršiocu, naručiocu i organizatoru ubistva Ivanovića. Od tog trenutka tabloidi se neprestano bave diskreditacijom istraživačke redakcije KRIK koja je intervju objavila, ali i samim sagovornikom.

Da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović, a organizator Milan Radoičić, ispričao je KRIK-u prijatelj ubijenog kriminalca posredstvom kog je Belivuk, po nalogu Veselinovića, isplatio navodnog ubicu sa 50 hiljada evra. Tabloidi u svom maniru počeli su diskreditacijom onog ko je otkrio i onih kojima je otkrio.

- Koji je kredibilitet ovog čoveka da bude sagovornik za jedan portal koji sebe smatra ozbiljnim. Ovde isti sagovornik, član političke partije, pritom o njemu naši sagovornici i izvori imaju sve najgore - od silnih dugovanja prema raznoraznim osobama, do bavljenja pornografijom, do poslova iz oblasti kriminala do uništavanja firmi i tako dalje - izjavio je Milan Lađević, urednik Srpskog telegrafa.

U svemu ovome vešto je izbegnuto ono što je Bogdanić u intervjuu rekao - da iza ubistva stoje Zvonko Veselinović i Milan Radoičić. Ta informacija uredniku Srpskog telegrafa nije bitna.

- Pa kad takav čovek to kaže, to ne znači meni ništa. Kad bi to iznela neka kredibilnija osoba i te kako bi značilo - kaže Lađević.

U KRIK-u navode da se sad već ustaljeno tabloidi svrstavaju na tamnu i pogrešnu stranu, štiteći moćne ljude za koje postoji indicija da su radili loše stvari, piše N1.

- Sve te stvari koje oni sada objavljuju, pokušaj su nekakvog ličnog obračuna sa njim (Bogdanovićem) i neke lične diskreditacije, ali ono što je Bogdanović ispričao ja nisam videla ništa što to demantuje i što dokazuje da to nije tačno - navodi Milica Vojinović (KRIK).

U moru informacija koje se odnose na isključivo privatni život Bobana Bogdanovića, plasirana je još jedna - da je intervju KRIK snimio šest meseci ranije, a emitovao ga pred izbore u Srbiji. Novinarka KRIK-a kaže da je to laž.

- Znam kada smo snimali taj intervju. Ja sam bila tamo. To nije bilo pre šest meseci, već je to bilo pre oko dve nedelje. Dakle, to je potpuna izmišljotina i to mi je od svih tih besmislica ostavilo najveći utisak - navodi Milica Vojinović.

Milena Popović, udovica ubijenog Olivera Ivanovića, pozvala je tužilaštvo da reaguje. Bogdanovića je saslušala policija, koja tvrdi da nije izneo nove informacije o ubistvu Ivanovića. Sada je na potezu tužilaštvo koje treba da odluči da li će uvrstiti Bogdanovića kao svedoka saradnika u ovom slučaju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati