Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

29. 11. 2021. 20:43 1

DNK Džonićevih sinova na pištolju kojim su ubijeni Đokići

Na pištolju "bereta" kojim su u noći između 26. i 27. septembra ubijeni Goran Đokić, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, osim biološkog materijala Gorana Džonića, pronađen je i DNK trag njegovih sinova Milana i Stefana koji su takođe uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u svirepom ubistvu.

S obzirom na to da je njihov alibi nesporan, potvrđen izjavama velikog broja svedoka, isključuje se mogućnost da je ijedan od njih direktno učestvovao u zločinu, ali nova saznanja istrage ojačavaju poziciju Višeg javnog tužilaštva koje ih tereti da su na neki način pomogli ocu.

Prisustvo bioloških tragova njegovih klijenata na oružju, po oceni njihovog advokata Filipa Domazeta, ništa krucijalno ne menja u pogledu dokaza na kojima se zasniva njihova odbrana.

- To suštinski ne menja mnogo, moglo je tu svakakvih tragova da bude, taj nalaz DNK neće tu ništa posebno promeniti. Napominjem da je Goran Džonić navodio da je davao oružje i unuku da se igra sa njim, pa ne bi bilo čudno ni da su ga sinovi imali u rukama. Ne znam da li su se oni izjašnjavali u odnosu na te okolnosti, ali ponavljam, tu ničeg spektakularnog nema - rekao je Domazet.

Takođe, potvrđujući da ne može da se isključi doprinos biološkog materijala svih Džonića, Domazet ističe i da se ne može utvrditi koji su čiji tačno zbog njihovog bliskog srodstva.

Ranije se pojavila informacija da je na oružju pronađen biološki trag i ubijene Lidije, što je dovelo do iznošenja različitih verzija o toku događaja kritične noći, pa i navoda da je njena DNK na oružje dospela dok se branila. Međutim, ova teorija je malo verovatna, s obzirom na to da nije retko da se na oružju nađe biološki materijal žrtava, koji tu dospeva kada ubica rukuje sa njim nakon što je bio u kontaktu sa telima ubijenih ljudi.

Ono što je takođe nesporno, a što potvrđuju i dosadašnje DNK analize, da je na izuzetim predmetima pronađen biološki materijal Gorana Džonića, na torbi sa novcem, novčanicama pa i vezicama za novčanice. Međutim, ni na jednom predmetu sa mesta zločina, kao i drugim dokazima u vezi sa ubistvom, nema tragova braće A. M. i K. M. koji su uhapšeni nakon što ih je Goran Džonić optužio da su ga prinudili da namami brata od tetke na mestu gde će ih oni likvidirati.

Sva petorica se i dalje nalaze u pritvoru koji im je produžen za još 30 dana odlukom Višeg suda u Nišu.

U daljem toku postupka, osim veštačenja, planirano je i saslušanje novih svedoka, među kojima i Stojanke Đokić, majke ubijenog Gorana. Takođe, kada svi dokazi budu izvedeni, ponovo će biti saslušan Goran Džonić kako bi se izjasnio o svemu što je tokom istrage utvrđeno, a što ga povezuje sa zločinom, s obzirom na to da on i dalje negira da je ubio brata od tetke i njegovu porodicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Ekskurzija nekad i sad

Zoran Živković [21.01.2022.]


Anketa

Koja vam je najlepša planina u Srbiji?

Rezultati

Video dana

Mocart