Hronika

[ Izvor: Mediji ]

19. 10. 2021. 21:12 0

Otac nastradalog u „Namenskoj“ došao u sud u odelu u kojem mu je sin izgoreo

Milovan Milivojević, otac Milomira nastradalog radnika u fabrici MB Namenska u Lučanima, danas se u sudnici u Ivanjici pojavio u majici i pantalonama koje je njegov sin nosio tog kobnog dana.

„Nosio je majicu sa kratkim rukavima od 300 dinara i pantalone bez bluze. Odelo nije bilo pamučno. Zaštitne pantalone su u zadnjem delu imale lastiš koji je od vatre i toplote ušao u meso na leđima“, rekao je Milivojević na svedočenju, navodeći da niko iz Sektora za zaštitu nije opominjao radnike da su neadekvatno obučeni.

Suđenje za pogibiju dvojice radnika u vojnoj fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Glavni pretres je trebalo da se održi pre pet dana, ali je odložen jer je sud uvažio molbu prvookrivljenog Radoša Milovanovića koji je u njoj naveo da će tog dana biti „opravdano odsutan“ jer će, kao direktor lučanske fabrike, morati da bude na Međunarodnom sajmu naoružanja u Beogradu.

Za nezgodu u kojoj su, nakon eksplozije baruta 2017. godine, preminuli Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović, sudi se Radošu Milovanoviću, dugogodišnjem direktor fabrike i vojnom pukovnku u penziji, Vladimiru Lončareviću, rukovodiocu pogona Raketna goriva, i Tomi Stojiću, rukovodiocu sektora Bezbednost i zaštita na radu.

Svoje svedočenje, danas je nastavio Milovan Milivojević, otac nastradalog Milomira. On je ispričao o detaljima nakon eksplozije i požara, i situacije u kojoj je zatekao drugog preminulog Milojka Ignjatovića, i poslednji razgovor telefonom sa svojim sinom.

„Bure je planilo kako smo ga spustili. Tata, ja sam izgoreo. To su bile poslednje reči mog sina“, rekao je Milovan.

Jedno od pitanja oko kojeg se danas raspravljalo, bilo je u vezi elektrovozila na kojem su prevoženi burići sa barutnim ostacima. Milivojević je rekao da na njemu nisu smeli da se voze burići sa barutom i da je glavni krivac za of toga što je to rađeno, isključivo generalni direktor.

„Barutni ostaci su prevoženi na elektrovozu do kritičnog događaja. Iako je to bilo strogo zabranjeno. I tu naredbom generalnog direktora. Gledao sam i ranije kako su se prevozili burići i padali da tog vozila“, ispričao je Milivojević.

Od oktobra pre dve godine, kada je počelo suđenje, glavni pretresi su nekoliko puta odlagani i to uvek na zahteve trojice okrivljenih, zbog njihovog lošeg zdravstvenog stanja.

Porodica nastradalog Milomira Milivojevića je ogorčena čestim odlaganjima suđenja. Smatraju da se iza toga krije namera da se taj proces razvlači unedogled, kako bi direktor izbegao krivicu i isposlovao pomilovanje vrha države.

Međutim, odbrana okrivljenih koji negiraju krivicu odbacuje te tvrdnje i optužbe o opstrukciji sudskog procesa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati