Hronika

Direktno.rs

28. 07. 2021. 15:23 1

"Poginuo radnik u Rudarskom basenu Kolubara"

Inicijativa Ne davimo Beograd soapštila je da je poginuo radnik (53) Rudarskog basena Kolubara koji je radio na polju D i izrazila saučešće porodici.

Inicijativa je u saopštenju zatražila detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti radnika.

- Samo dve nedelje nakon što smo upozorili javnost na enormno teške uslove u kojima rade radnici na otvorenom, pri visokim temperaturama, desila se tragična smrt radnika RB Kolubara na polju D - navodi se u saopštenju.

Predstavnik inicijative Radomir Lazović ukazao je da ovih dana temperatura prelazi 35 stepeni u većini mesta u Srbiji, da Republički hidrometeorološki zavod izdaje upozorenja, a lekari savetuju oprez i pitao "ko brine o ljudima koji moraju da rade na otvorenom".

U saoopštenju se zahteva od Ministarstva za rad da na delu pokaže da će obezbediti da se poslodavci pridržavaju Smernica za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama Vlade Srbije i da ukazali da je vreme da se izmeni Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu i u njega unesu te smernice koje je sastavio Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanovic Batut", kako bi one konačno postale obavezne za poslodavce i državu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati