Hronika

[ Izvor: Danas ]

18. 06. 2021. 09:46 5

"U SBPOK nisu znali čiju sam bezbednost ugrozio"

Nekadašnji političar i pravnik, Zoran Čičak, proveo je u pritvoru 17 sati jer je u ironičnom tvitu pomenuo reč snajper "i time ugrozio bezbednost Andreja Vučića".

Naime, Čičak je na svom Tviter profilu objavio naslovnu stranu dnevnog lista "Danas" sa naslovom "Andrej Vučić imao zadatak da opominje i disciplinuje", povodom prisustva brata predsednika države u stranačkim prostorima Srpske napredne stranke u Novom Sadu, pred izbore za savete mesnih zajednica.

Uz fotografiju je napisao i "svaka mesna zajednica da zaduži jedan snajper da bi utakmica bila fer". Na naslovnoj strani, u najavi glavne teme broja, stoji i da je navodno Slobodan Milutinović Snajper bio zadužen za kupovinu glasova i pritisak na birače, te se javilo tumačenje da je Čičak zbog toga pominjao snajper.

U utorak ujutru petorica pripadnika SBPOK-a zakucala su mu na vrata, bez ikakvog dokumenta rekavši "znate zbog čega smo došli". Čičak je rekao da zna, jer je dan ranije, u ponedeljak uveče, napisao sporan tvit.

- Bili su pristojni, ne mogu reći. Pretresali su mi stan nekoliko sati, odneli su dva laptopa, tablet, moj telefon, i dva pištolja za koje imam dozvolu. Stavili su mi lisice, izveli iz stana i potom odvezli u svoj centar u Makišu. Verujem da sam jedina osoba koja je sa lisicama odvedena u Makiš - priča za "Danas" Čičak.

Tamo su ga ispitivali isti ljudi koji su bili kod njega kući. Iskaz je davao oko pola sata, ali su njihove konsultacije "sa ne znam kim" kasnije trajale malo duže, sve do 17 časova, kada su mu odredili meru pritvora.

Na teret su mu stavili krivično delo ugrožavanja sigurnosti, međutim, kada je tokom davanja iskaza u SBPOK-u pitao čiju je sigurnost ugrozio, dobio je odgovor "ne znamo, to će vam tužilac sutra reći".

- Potom su me odveli u stanicu "29. novembar", gde sam prenoćio. Tek sutradan, kada sam izveden pred tužioca, video sam krivičnu prijavu u kojoj se navodi da sam ugrozio sigurnost Andreja Vučića i da sam pored pominjanja reči "snajper", zaokružio njegovu glavu, što je po mišljenju onih koji su sastavili prijavu jasan dokaz da se snajper odnosi na njega. Rekao sam im da provere malo bolje, da ja fotošop ne koristim i da je Andrejeva zaokružena glava izašla na naslovnoj strani Danasa koju sam preneo - priča Čičak, poručujući novinarima Danas kroz osmeh "nek' hapse vas".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati