Hronika

[ Izvor: N1 ]

08. 06. 2021. 19:27 3

Akcija FBI u Beogradu - pala Deksterova grupa

U Beogradu je danas uhapšeno šest osoba, za koje se sumnja da su pripadnici kriminalne grupe Darija Đorđevića Dekstera, saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal. To je nastavak akcije koju je počela austrijska policija na osnovu informacija srpskih bezbednosnih službi, policije i američke FBI. Đorđević, zvani Dekster, je, kako navodi tužilaštvo, navodno je visoko pozicionirani član "kavačkog klana" i bliski saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

U Beču je, u okviru akcije saradnje srpske i austrijske policije i američkog FBI, u nedelju, 6. juna, uhapšen Dario Đorđević, zvani Dekster, visokopozicionirani član "kavačkog klana" i bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a mesec dana ranije, u istom gradu uhapšeno je deset osoba, osumnjičenih da su pripadnici organizovane kriminalne grupe na čijem čelu se nalazi Đorđević, navodi se u današnjem saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, u Beču su lišeni slobode pripadnici ove grupe: Aleksa Petrović, Predrag Božović, Miloš Hristov, Nikola Savatić, Luka Caro, Todor Jarčević, Petar Selaković, Petar Milojić, Danijel Stojanović i Milun Dukić.

Ova grupa je delovala na području grada Beča, kao najveća organizovana kriminalna grupa koja se bavila prodajom heroina i kokaina. Prilikom hapšenja kod ovih osoba zaplenjeno je 9,45 kilograma heroina, 5,23 kilograma kokaina, 0,553 grama marihuane, 106.376 evra, tri falsifikovane putne isprave, i to: Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i tri pištolja. Istraga protiv ovih osoba se sprovodi u Beču.

Tužilaštvo je, nakon sastanka predstavnika Tužilaštva za organizovani kriminal i FBI-ja izdalo saopštenje Ambasade SAD i FBI-ja, sa kojima je, navodi, saglasno.

- Kao deo tekuće koordinirane operacije sa partnerima u sferi sprovođenja zakona širom sveta, Federalni istražni biro Sjedinjenih Američkih Država (FBI) radi sa Srbijom na sprečavanju organizovanih kriminalnih aktivnosti, posebno onih u kojima se koristi šifrovana komunikacija za prikrivanje krivičnih dela. Ova operacija, poznata kao ‘Trojanski štit/Zeleni signal’, jedna je od najvećih i najsavršenijih policijskih operacija ikada sprovedenih u borbi protiv organizovanog kriminala. Počevši od 7. juna izveden je čitav niz izuzetno obimnih policijskih akcija na teritoriji više zemalja sveta koje su rezultirale stotinama hapšenja - navodi se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati