Hronika

M. Ž.

14. 02. 2021. 21:13 54

Vučić o Velji Nevolji: Nisu ovo 2.000-te, već ozbiljna država

Za ljude je najvažnije da se osećaju bezbedno i sigurno. Ne postoji zemlja gde su iskorenjena mafijaška ubistva, ali naš posao je da to svedemo na minimum, kao i da počistimo ulice od narko dilera i onih koji posredno ubijaju našu decu. Naše je da pokažemo da je država snažnija od mafije i počističemo ih sve, bez obzira na cenu koja mora da se plati - istakao je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, govoreći o hapšenju kriminalnog klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja.

On je kazao da je velika cena za to hapšenje kampanja koja se povela nakon toga protiv njega i ostalih političara iz vlasti i njihovih porodica.

- Biće mnogo teških stvari i zloupotreba u smislu vođenja kampanja. Kada je Mišković uhapšen, rekao sam da će tada godinama i decenijama mediji da vode kampanju protiv mene da me skinu sa vlasti, bez cvonjka u džepu suprotstavio se velikanu - rekao je Vučić u emisiji Hit Tvit.

- Sa nepodnošljivom lakoćom neodgovornosti napadali su ne samo članove moje porodice, već i ljude koji ni za šta nisu krivi. Moraju da ubacuju prljavštinu kako bi zadovoljili političke interese. mene oni ne zanimaju, važno mi je da su kriminalci u zatvoru - kazao je Vučić i dodao da "ovo nisu ni 90-te, a ni 2.000-te godine.

- Ovo nisu 2000-te godine kada ste mogli da ubijate nekažnjeno. Srbija je danas drugačija i snažnija i to više neće da dozvoli. Ovo nisu ni 90-te kada ste svakog dana imali nekoliko različitih ubistava. Dobro je da je zasutavljeno ono što je počelo da podseća na 2.000-te. Ti ljudi su imali ogroman novac, više nego zemunski klan i trebalo je dosta smelosti u to da se uđe - istakao je Vučić.

On je dodao da to što je "Rebić sedeo na tri metra od Belivuka" ne dokazuje da je umešan u taj klan. Takođe je prokomentarisao i pismo poslanika SNS Vladimira Đukanovića, koji je tražio od Vučića da preispita sve one iz stranke za koje se sumnja da su pružali logističku podršku Belivuku.

- Đukanovića mnogo volim, on neretko emotivno reaguje, ali u politici morate da izbrojite do 10, pa da onda izlazite sa stavovima. Mislim da i on kao i ja misli da je naša stranka donela sve ono najbolje za Srbiju u promenila je nabolje, više nego bilo koja druga stranka od Drugog svetskog rata na ovamo.

"Uhapšen još jedan ubica A. Š."

Istakao je da su pronađeni dokazi o licima koja su počinila teška dela, a da je uhapšen još jedan ubica sa inicijalima A.Š.

- Pronađeni su čvrsti dokazi o licima koji su počinili najteža dela, ubistva bar trojice ljudi. Uhapšen je još jedan od ubica, pošto smo pronašli njegov DNK. Njegovi inicijali su A. Š, i njegovi tragovi su pronađeni zajedno sa DNK trojice ubijenih mladića o kojima smo već govorili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 54

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati