Društvo i ekonomija

[ Izvor: Nova.rs ]

05. 12. 2023. 13:18 3

I saradnik Saleta Mutavog, blizak kavačkom klanu, predvodio aktiviste SNS (FOTO)

Aleksandar Vidojević, poznatiji kao Aca Rošavi, huligan i jedan od nekada bliskih saradnika Veljka Belivuka, predvodio je aktiviste i simpatizere Srpske napredne stranke na konvenciji u beogradskoj Areni. Vidojević nije jedini huligan koji je viđen na mitingu SNS, a tik uz njega usnimljen je i Uroš Ljubojević, pripadnik nekadašnje navijačke grupe "Janjičari" bliske kavačkom klanu, koja je bila strah i trepet na južnoj tribini. A obojica su bili u društvu Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije, koji je u više navrata dovođen u vezu s navijačima.

Ljubojević je bio blizak ubijenom vođi navijačke grupe "Janjičari", Aleksandru Stankoviću zvanom Sale Mutavi. Na tribinima su često bili zajedno, o čemu svedoče zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Ljubojević duže vreme nije viđen na južnoj tribini, a pre nekoliko dana usnimljen je u društvu Aleksandra Vidojevića i Novaka Nedića, i to uoči mitinga SNS. O njemu se proteklih godina nije mnogo pisalo, ali je izvesno da je gotovo uvek bio u društvu istaknutijih pripadnika grupe "Janjičari", piše Nova.rs.

Ipak, u fokusu javnosti se našao 2020. godine nakon što je KRIK objavio fotografiju na kojoj se vidi da je bio na sastanku 1. januara 2018. godine sa Davorom Baltićem, koji je bio označen kao visokorangirani pripadnik kavačkog klana, koji je devet sati kasnije ubijen u Beogradu.

Sa njima na sastanku, koji je održan na Kopaoniku, bila je tada i policajka Marija Nikolić. Nikolićeva je bila u kolima sa Baltićem i u trenutku njegove likvidacije. Njoj se naknadno sudilo jer je iz automobila Baltića, kobnog dana kada je ubijen, uzela njegov pištolj i bacila ga u kontejner.

Pomenut na suđenju za "ubistvo na šinama"

Ime Uroša Ljubojevića pominjalo se i na suđenju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine u centru Beograda, a zbog kog su kasnije oslobođeni Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Belivuk je tokom suđenja ispričao da je ubijenog Miloševića poznavao od 2012., kada je radio kao obezbeđenje na splavu "Fristajler". Tada se osvrnuo na događaj nakon koga je prekinuo kontakt sa Miloševićem.

- Belivuk je rekao da je u leto 2014. godine na splavu na kom je radio Milošević, prilikom odlaska glumca Stivena Sigala, došlo do tuče u kojoj je Belivukov drug Uroš Ljubojević dobio batine. Belivuk kaže da nije bio prisutan, ali da su pregledom snimaka sa splava videli da Milošević nije tukao Ljubojevića, već je pokušao da razdvoji učesnike tuče. Nakon toga prekinuli su kontakt jer nisu hteli da se odreknu svojih drugova - pisao je CINS ranije.

CINS je tada pisao i da je Belivuk bio upravo u društvu Ljubojevića tog dana kada je priveden zbog "ubistva na šinama".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati