Hronika

M. T.

25. 01. 2021. 07:00 17

PRIJAVE DRŽANE U FIOCI? Unutrašnja kontrola "češlja" novosadsku policiju i načelnike!

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP srbije "češljaju" rad kolega iz novosadske policije, nakon prijava građana da su ovi prikrivali njihove prijave protiv Darka Eleza (40), uhapšenog pre više od mesec dana po poternici Bosne i Hercegovine, saznaje Direktno.rs!

- Elezu je sedište bilo u Novom Sadu. Prema prijavama građana od izlaska iz zatvora, u novembru 2017. godine, nije se libio da ljudima preti, "reketira" ih. Građani koji su trpeli njegovu torturu prijavljivali su to novosadskoj policiji - saznaje Direktno.rs od sagovornika upoznatog sa istragom.

- Sve te prijave su, međutim, završavale u fiokama, a SUK ispituje po čijoj naredbi se nije postupalo po njima. Da li je u tome udela imao i Milorad Šušnjić, načelnik novosadske PU, koji je za kratko vreme od vozača postao šef, prvo u Subotici, a zatim i u Novom Sadu, i iza koga je navodno, sve vreme stajala Dijana Hrkalović, tada državna sekretarka i najmoćnija žena u MUP-u, čekamo rasplet - kaže naš izvor.

I dok je većina takvih prijava iz vremena načelnikovanja Šušnjića, provera se da li je možda "zaturanja u fioke" nastavljeno i po dolasku Slobodana Malešića na čelo novosadske policije.

Darko Elez je u Srbiji robijao zbog trgovine drogom, a poslednji put je uhapšen u Batajnici 21. decembra prošle godine, i to po međunarodnoj poternici BiH koja je za njim raspisana zbog suđenja u predmetu "Lutka" u kome je optužen za organizovani kriminal.

Prvobitno mu je određeno 18 dana ekstradicionog pritvora. Kako parvosudne vlasti do tog roka nisu kolegama u Srbiji dostavilie potrebnu dokumentaciju, Viši sud u Beogradu mu je produžio ekstradicioni pritvor do 40 dana.

Posle Elezovog hapšenja, ministar policije Aleksandar Vulin je rekao da je kriminalna grupa koju je predvodio Elez sarađivala sa kriminalnom grupom iz Beograda bliskom "kavčanima".

- Njihova brojna dela su bila povezana i on je stajao iza toga. Svi oni jako dobro sarađuju, sarađuju u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori. Svi znaju da je ona ubica i narko-diler, ali je bilo teško to dokazati. Čim smo dobili dokaze preduzeli smo akciju" - rekao je Vulin posle hapšenja Eleza, gostujući na RTS.

Iako je od Elezovog hapšenja prošlo preko mesec dana, on, za sada, u Srbiji nije osumnjičen ni za jedno od krivičnih dela koje je pominjao ministar Vulin, već je u pritvoru zbog optužbi iz BiH iz 2012. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati