Društvo i ekonomija

Direktno.rs

22. 09. 2020. 18:14 8

KUM ZVONKA VESELINOVIĆA SKUĆEN NA DEDINJU Slobodan Malešić, novi načelnik PU Novi Sad

Za novog načelnika PU Novi Sad imenovan je Slobodan Malešić, umesto Milorada Šušnjića, koji je početkom septembra smenjen u tajnosti, a čije se ime učestalo pominjalo kada je obelodanjen snimak brutalnog prebijanja iz Novog Sada, o kom je policija ćutala 19 dana. Malešić je na ovu poziciju došao sa mesta zamenika direktora policije Vladimira Rebića. Prošle godine je unapređen u čin generala, a mnogi tvrde da je kum kontroverznog Zvonka Veselinovića sa Kosova, koji se dovodi u vezu sa mnogim kriminalnim aktivnostima.

Malešićev prethodnik Milorad Šušnjić, smenjen je navodno još 1. septembra, ali mu je rešenje uručeno tek pre nekoliko dana, jer je, kako su pisali mediji, bio na godišnjem odmoru.

Da je Ivan Kontić (30) zverski pretukao Miljana Mandića (28), a potom mu onesvešćenom lomio ruke, javnost je saznala tek 11. septembra, i to nakon što je snimak sa sigurnosnih kamera pušten na društvene mreže.

Predsednik Dveri Boško Obradović smatra da je postavljenje generala Malešića za načelnika PU Novi Sad  logično rešenje iz ugla zaštite privatnih interesa vrhuške SNS, a za njega tvrdi da je kum Zvonka Veselinovića sa Kosova.

- On je i proizveden u čin generala i postavljen za zamenika direktora Direkcije Policije da bi štitio partijske i privatne interese vrha SNS. Kao kum i blizak saradnik Zvonka Veselinovića imaće zadatak da u Novom Sadu spreči svaku istragu koja se tiče poslova s one strane zakona kojim se bave brojni pripadnici parapolitičke mafije iz najbližeg okruženja predsednika SNS - istakao je Obradović za Direktno.rs, dodavši da "kriminalni krugovi ne treba da brinu".

- Sve će biti u redu za njihov biznis. Problem je na strani građana kojima se ništa u Novom Sadu neće promeniti na bolje već će ovaj prelepi grad ostati i dalje jedan od najmanje bezbednih u državi - zaključio je Obradović.

Lider Dveri je i krajem prošle godine komentarisao dobre odnose Malešića i Veselinovića, kada je novopečeni načelnik novosadske policije unapređen u čin generala.

- Slobodan Malešić, kum Zvonka Veselinovića, odnedavno je proizveden u generalski čin, verovatno iz jednog razloga, što je dobar drug, redovno se druži i što se okumio sa Zvonkom Veselinovićem - kazao je tada Obradović, koji je pokazivao njegovu sliku sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, koji ga je zvanično unapredio.

Korisnici društvenih mreža komentarišu sumnjivu prošlost Malešića i njegove bliske veze sa moćnicima, a mnogi tvrde da je on rukovodio policijskim snagama na protestima u julu u Beogradu, kada je viđeno brutalno prebijanje građana koji su iskazivali nezadovoljstvo režimom Aleksandra Vučića. Takođe tvrde da je odnedavno vlasnik kuće na Dedinju, , ali i da ima stan na Dorćolu. Navodi se i da je policijsku akademiju završio nakon što je pao jednu godinu i prosek mu je bio oko šest.

- Novi načelnik PU Novi Sad postao je general Slobodan Malešić. To je onaj koji je kao pomoćnik direktora policije upravljao posebnim jedinicama i najodgovorniji je za razbijene glave na protestima u Beogradu. Nebojša Stefanoviću, da li je tačno da se nedavno skućio na Dedinju - jedan je od komentara.

 - Slobodan Malešić pomoćnik direktora policije, zadužen je za komandovanjem posebnih policijskih formacija (Žandarmerija, SAJ...) On je odgovoran za sve razbijene glave nevinih građana. Da li je tačno da je nedavno skućio na Dedinju - zapitao se, između ostalog, još jedan tviteraš.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati