Hronika

[ Izvor: Nova.rs ]

30. 11. 2020. 15:39 2

Apelacioni sud ponovo otvara suđenje Miškoviću

Apelacioni sud u Beogradu je nakon razmatranja žalbi na prvostepenu presudu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i ostalih optuženih u tom slučaju odlučio da ukinu drugu osuđujuću presudu Specijalnog suda i ponovo otvori glavni pretres u drugostepenom postupku i sam izvede ključne dokaze neophodne za donošenje pravosnažne presude.

Pretres odnosno, drugostepeno suđenje biće održano u odnosu na sve optužene, među kojima su Miškovićev sin Marko, kao i vlasnik "Nibens grupe" Milo Ðurašković.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla je Tanjugu da je glavni pretres pred tim sudom zakazan od 11. do 15. januara sledeće godine.

U septembru je ovaj sud sedam dana razmatrao žalbe na drugu prvostepenu presudu vlasniku "Delta holdinga" i ostalim optuženim, ali je zaključio da mora sam da izvede određene dokaze neophodne za donošenje pravosnažne presude.

Apelacioni sud sada treba da donese pravosnažnu odluku, pošto je prvostepenu presudu već jednom ukidao.

Na razmatranju je druga prvostepena presuda Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženim izrečena u martu 2019. godine u Specijalnom sudu u Beogradu.

Miroslav Mišković je osuđen na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od 320.3 miliona dinara.

Apelacioni sud je ranije potvrdio presudu kojom su Mišković i ostali pravosnažno oslobođeni optužbi za oštećenje putarskih preduzeća u Srbiji, ali je ukinuo deo presude koji se odnosio na utaju poreza i naložio da mu se suđenje ponovi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati