Hronika

[ Izvor: Pobjeda ]

22. 11. 2020. 21:43 4

DRUGI PIŠU Pobjeda: Radovci Velje Nevolje ubijali u Grčkoj

Crnogorski istražitelji došli su do operativnih saznanja da iza ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) iz Kotora i njegovih saradnika Stevana Stamatovića (43) iz Podgorice, te Baranina Alana Kožara i njegovog prijatelja Damira Hadžića stoji nekolicina članova navijačke grupe FK Rad, koju pod kontrolom drži vođa navijača Partizana Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, piše crnogorska "Pobjeda".

Kako "Pobjeda" saznaje iz više izvora, radi se o navijačima starosti između 20 i 27 godina, koje su angažovali "kavčani" za više surovih likvidacija suparničke grupe iz Kotora.

Prema saznanjima ovog lista, ova ekipa odgovorna je i za nekoliko otmica bezbednosno interesantnih osoba koje se dovode u vezu sa "škaljarskim" klanom, a njihov identitet poznat je policiji.

Četiri meseca nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, "škaljarci" su pokušali u Kijevu da ubiju vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, ali je on uspeo da im umakne.

Pola godine nakon ubistva Dedovića i Stamatovića, ubijeni su, takođe, u Grčkoj Alan Kožar i Damir Hadžić.

Prošlog četvrtka u Beogradu ubijen je Bojan Mirković, kojeg srpske vlasti povezuju sa škaljarskim klanom.

Za samo mesec dana Mirković je treća žrtva "sačekuše" na Novom Beogradu. U garaži TC Ušće , 17. oktobra, ubijen je "pink panter" Aleksandar Šarac (35). Dve nedjelje kasnije, 3. novembra, ispred svoje zgrade teško je ranjen bivši vođa navijača Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" Nenad Alajbegović Alibeg, koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati