Hronika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

29. 09. 2020. 15:04 0

Stotine ljudi na sahrani poginulih pilota

Pilot major Dejan Krsnik i pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, koji su živote izgubili 25. septembra u padu vojnog aviona nedaleko od Malog Zvornika, sahranjeni su uz vojne počasti i prisustvo velikog broja ljudi.

Krsnik je sahranjen na Novom bežanijskom groblju. Njega su na večni počinak ispratili porodica, brojni prijatelji i predstavnici Vojske Srbije.

Na Novom bežanijskom groblju je bilo više od 400 ljudi, koji su čekali u redu ispred kapele da porodici izjave saučešće. Na čelu povorke je bio pilot koji je nosio ordenje majora Krsnika, dok je sin pokojnog pilota bio iza sanduka.

Na sanduk je položena zastava Srbije, a nakon što je odjeknula počasna paljba major Krsnik je sahranjen uz pesmu Tamo daleko. Zastavu Srbije koja je bila na sanduku jedan od vojnika je predao njegovom sinu Luki.

Podsetimo, pilot Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona "mig-21" u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, koji je 25. septembra poginuo prilikom pada aviona MiG-21, sahranjen je danas uz vojne počasti na groblju u selu Donja Borina kod Malog Zvornika.

Pored članova porodice, rodbine, kolega i prijatelja, sahrani su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Aleksandar Bjelić i komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Zastava Republike Srbije u znak sećanja i večne zahvalnosti otadžbine za sve što je kapetan prve klase Vasiljević učinio za nju predata je njegovoj supruzi.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević bio je pomoćnik komandanta za obaveštajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati