Hronika

Direktno.rs

16. 09. 2020. 21:18 13

Kako je jedan kriminalčić ismejao policiju i tužilaštvo

Ivan Kontić, nečovek koji je brutalno prebio mladića u Novom Sadu a potom mu polomio obe ruke usred bela dana, uspeo je da pobegne preko granice i ismeje dve dve krucijalne institucije - policiju i tužilaštvo.

Zbog izostanka reakcije nadležnih organa postavlja se i pitanje da li postoji povezanost vlasnika MaxBet kladionice, ispred koje se zločin dogodio, i ljudi sa političke scene.

- Policija i tužilaštvo po osnovanim sumnjama obezbedili Ivanu Kontiću da pobegne. Ovde se radi o obračunu klanova unutar Srpske napredne stranke. Prepoznaćete rukopis Andreja Vučića, kumova Zvonka i Milana, navijača, kladioničara, ali i Stefanovića, ministra i direktora policije Rebića, koji se pomalo između sebe bore, preko tih uprava u Srbiji - navela je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Snimak brutalnog prebijanja koji je uznemirio celu Srbiju objavljen je na društvenim mrežama 11. septembra, a do tada se o ovom slučaju nije oglasila nijedna nadležna institucija. Iako se prebijanje odigralo 24. avgusta, policija i tužilaštvo, ali i Hitna pomoć saopštenja su izdali tek nakon objavljivanja uznemirujućeg snimka i pritiska javnosti.

Tako je jedna kafanska tuča u kladionici MaxBet, za dan prerasla u pokušaj ubistva. Ali prekasno, jer Kontić se u ovim momentima već nalazio izvan Srbije.

Ono što je možda najveći dokaz kako je Kontić izigrao institucije, jeste činjenica da je prostorijama Osnovnog tužilaštva u Novom Sadu boravio 8. septembra kada je već pokrenuta istraga protiv njega. Ali Tužilaštvo, iako je imalo ovog kriminalca u svojim prostorijama, dakle ispred nosa, nije preduzelo apsolutno ništa!

Navodno nisu znali da je Kontić počinilac dela od 24. avgusta. Kontić je u Tužilaštvu bio kako bi regulisao oportunitet zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz 2018. godine u Sremskim Karlovcima.Oportunitet je najverovatnije regulisao kako bi mogao mirno da pređe granicu i pobegne iz zemlje, a nadležni su mu to i dozvolili.

Zašto su institucije dozvolile da ih izigra i nasmeje im se u lice jedan kriminalac ključno je pitanje. Priče policije i tužilaštva potpuno su različite, a odgovornost svaljuju jedni na druge. Kako je moguće da niko ništa nije znao i da saradnja dve institucije zakaže u ovoj meri?!

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je tek 12. septembra istražni postupak zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju protiv Ivana Kontića, osumnjičenog da je tri nedelje ranije brutalno pretukao mladića u Novom Sadu.

Iako Tužilaštvo navodi da ih je policija o ovom događaju obavestila tek 4. septembra, iz MUP-a tvrde da je nadležno tužilaštvo obavešteno odmah nakon prijave lekara o prebijanju, dakle 24. avgusta.

- Apsolutno su netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, da je tužilaštvo o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici novosadska policija prvi put obavestila 4. septembra. Istine radi, Osnovno javno tužilaštvo je o događaju obavešteno istog dana - rekao je danas načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Činjenica je međutim da se policija, ako već tužilaštvo nije našlo za shodno, oglasila tek 20 dana nakon lomljenja ruku onesvešćenom čoveku, sa šest saopštenja u jednom danu. Tada su objavljeni identitet i fotografija osumnjičenog, ali i najava raspisivanja Interpolove poternice.

Da li policija i tužilaštvo ne znaju, ne žele ili im prosto nije u interesu da sarađuju? Serviraju nam se dve različite priče koje dolaze iz dve institucije, a javnost i dalje ne zna pravu istinu. Ono što znamo jeste da je kriminalac na slobodi, a da li će biti uhapšen i smešten iza rešetaka, ostaje da vidimo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati