Hronika

Direktno.rs

14. 09. 2020. 11:37 19

KRIMI RAD "MAXBETA" Vlasniku kladionica država oduzela imovinu, pa mu dala titulu KRALJA KOCKE

Ivan Kontić, jedan od direktora "Maks Bet" kladionice, zverski je prebio mladića u Novom Sadu, a javnost se prisetila još jednog velikog skandala u ovoj kompaniji. Saši Marčetu, vlasniku firme "Ju-krijkos" i lanca sportskih kladionica "Max Bet", pre osam godina država je oduzela imovinu u vrednosti najmanje 350 miliona evra, a 2018. ga aktuelna vlast i oslobodila sumnje.

Marčeti je Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde 2012. privremeno oduzela imovinu, jer je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja i nezakonito organizovanje igara na sreću, kao i za malverzacije prilikom privatizacije Beograd filma. 

Kako su mediji tada preneli, rešenjem Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, Saši Marčeti oduzet je poslovni prostor od dve ugostiteljske prostorije u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, čija je ukupna površina 113 kvadratnih metara. Istim rešenjem od okrivljenog su oduzeti kuća od 90 kvadratnih metara u Petrovaradinu, garaža i 47 ari placa, od kojih su neki delovi upisani u katastar kao vinograd Albegovac.

Kako je tada objasnio državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen Homen, od Marčete je, takođe, oduzeta i njiva površine 55 ari, koja se nalazi u opštini Knjaževac. Od povezanog lica Anke Marčete oduzeti su voćnjak i vinograd u Petrovaradinu. Po njegovim rečima, vrednost oduzete imovine prešla je 350 miliona evra, a Marčeta je u medijima nazivan "kraljem nelegalne kocke". 

Kako je ova istraga krenula tokom formiranja nove Vlade Srbije, kada je SNS preuzela vlast 2012. godine, tako je i kompanija "Max Bet" počela da se menja - da raste, do 2.500 zaposlenih i lokala širom Srbije, i izlaska na tržište Ugande. Da li u dogovoru sa SNS ili ne, tek osumnjičeni za nelegalno klađenje dug državi vraća kroz porez, povremene humanitarne aktivnosti, sve vreme ulažući veliki novac u svoj lični i PR kladionica

Specijalni sud: Ne postoje dokazi

U međuvremenu, nakon šest godina vlasti SNS i suđenja, Specijalni sud u Beogradu u martu 2018. oslobodio je vlasnika "Max beta" optužbi za zloupotrebu službenog položaja sa obrazloženjem da "ne postoje dokazi da je Marčeta izvršio krivično delo". To znači da je oduzeta imovina vraćena vlasniku, a uz podršku vlasti njegovi poslovi su bili sve unosniji. Nemoguće je ne primetiti sličnost slogana u predizbornoj kampanji vladajuće partije "Za svu našu decu" i Marčetine "Za sve naše ljude".

A kada je proletos proglašena pandemija koronavirusa, pa vanredno stanje, tako je Marčeta zatvorio 320 lokala i sav posao prebacio onlajn, sve dok mere nisu ublažene pa se naš napaćeni narod vratio kocki. Usledio je legendarni odgovor Saše Marčete u PR tekstu na vodećim portalima u zemlji.

- Potrebno je da poštujemo preporuke države, Vlade Republike Srbije i predsednika Vučića, koji nam ukazuju na put koji treba da sledimo - poruka je koja sve objašnjava.

Kako piše na njihovom sajtu, "Max Bet" grupacija poznata je pre svega kao značajan igrač u industriji igara na sreću, a potom po ElDorado menjačnicama, brojnim ugostiteljskim objektima i pružanju usluga obezbeđenja.

A kakvo obezbeđenje je u pitanju, video je ceo Balkan. Ne ponovilo se, nikad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati