Hronika

[ Izvor: Beta ]

29. 06. 2020. 16:03 0

Četiri osobe uhapšene, oštetili Majdanpek za 3,7 miliona dinara

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri a protiv dve osobe podnela krivične prijave zbog sumnje da su finansijskim malverzacijama oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3,7 miliona dinara, saopšteno je danas.

Po navodima MUP-a, uhapšeni su D.V. (47), odgovorno lice preduzeća "DVS KOMERC-2017" iz Paraćina, LJ.P. (65), odgovorno lice Rudarskog fudbalskog kluba Majdanpek, I.P. (41), odgovorno lice Opštinskog fudbalskog saveza Majdanpek i 35-godišnji muškarac iz okoline Paraćina.

Policija je podnela krivične prijave protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz Jagodine i četrdesetsedmogodišnjaka iz Paraćina zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

LJ.P. i I.P. su osumnjičeni da su od marta 2017. do marta 2020. godine, novac dobijen iz redovnih i vanrednih sredstava budžeta Opštine Majdanpek, uplaćivali sa računa Rudarskog fudbalskog kluba Majdanpek, u ukupnom iznosu od 3.703.600 dinara, preduzećima koji su u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, na ime fiktivnih nabavki sportske opreme i tehničkih sredstava za treninge.


- On je kako se sumnja, taj novac usmeravao, po osnovu fiktivnih otkupa sekundarnih sirovina i fiktivnih ugovora o pozajmici, na svoj tekući račun i račune D.V. i četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, koji su odmah po primljenim uplatama podizali celokupne iznose i predavali ga nazad četrdesetsedmogodišnjem muškarcu, koji je novac vraćao uplatiocima uz zadržavanje provizije za sebe - piše u saopštenju.

Osumnjičenim D.V., LJ.P. i I.P. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati