Hronika

M. Živković

22. 06. 2020. 07:06 4

"PRETUKLI ME SNS PLAĆENICI" Saša Mikić, bivši sportski novinar RTS za Direktno

"Napale su me neke tri bitange koje su mi prišle sa leđa, raskrvavile mi lice i prilikom toga dobio sam tri posekotine. Ne poznajem te ljude i ne znam zašto su me napali, ali koleginica mi je rekla da zna ko su i da se radi o plaćenicima SNS-a. Ne poznajem ih i ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali ne isključujem tu mogućnost", rekao je za Direktno.rs bivši novinar RTS-a i sportski komentator Saša Mikić, koji je napadnut na biračkom mestu u okolini Kikinde, dok je kao novinar bio na službenom zadatku.

Srpska javnost Sašu Mikića pamti po sportskim prenosima vaterpola, odbojke i fudbala, kao i emisijama na RTS-u, a u poslednje vreme angažovan je u lokalnom mediju u Kikindi.

Privatno je istaknuti pristalica opozicije i veliki protivnik režima Aleksandra Vučića i SNS-a. Izgleda da ga je toi i koštalo...

 - Kao novinar radio DIR-a, čiji sam trenutno saradnik, krenuo sam sa drugaricom da obiđem nekoliko biračkih mesta o okolini Kikinde i razgovaram sa biračima. Incident se dogodio na jednom mestu za koje mi je koleginica rekla da je prilično opasno samo po sebi, da se tu svašta događa za vreme izbora, dovode se svakakvi ljudi... Imao sam sve papire i dokumantaciju, mogao sam da uđem. Ušao sam unutra i tražio čoveka koji je šef tog odbora. Razgovarao sam sa njim i onda je on nekome telefonirao, a onda je neko njega zvao i tu smo se rastali - započeo je priču poznati sportski novinar.

Kada je izlazio, kaže on, dogodio se napad sa leđa.

- Napale su me neke tri nabildovane bitange. Ne znam kako drugačije da ih nazovem. Imao sam kod sebe elektrošoker, ali nisam stigao da ga upotrebim. Dvojica su me napala s leđa, a treći me je udario u lice i izbacili su me do izlaza. Onda su čak oni zvali policiju i rekli da sam tobože ja napadao osoblje tamo, a nema ni veze sa tim. Žene koje su u tom trenutku bile na tom mestu donele su mi vodu i vatu, jer usta su mi bila puna krvi, imao sam posekotine po licu. Došla je policija, a potom smo otišli u bolnicu i policijsku stanicu gde sam davao izjavu - kazao je Mikić.

Poznati novinar je dodao da ne poznaje ljude koji su ga napali, ali da je prema pričama, gotovo siguran da se radi o plaćenicima Srpske napredne stranke.

- Pitali su me u policiji ko su ti ljudi. Ja sam rekao da ne znam, prvi put ih vidim. Koleginica mi je posle rekla da zna ko su oni i da su to zapravo SNS plaćenici. Ne mogu sa sigurnošću to da tvrdim jer ih ne poznajem, ali ne isključujem mogućnost. Sramotno je da se na izbornom mestu dogodi takva stvar. Imao sam kompletnu dokumentaciju da mogu tamo da se pojavim i da izveštavam. Celog života sam novinar, radio sam skoro 30 godina na RTS-u i nikad slično ništa nisam doživeo. Rane i posekotine će brzo proći, ali da budem napadnut zato što radim svoj posao, to je nešto što me više boli od ovih rana koje će zaceliti posle nekoliko dana - zaključio je Mikić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati