Hronika

S. Marković

03. 06. 2020. 16:04 0

KC Niš: Potukli se medicinska sestra i fizioterapeut

Incident koji se 14. maja dogodio u niškoj Klinici za reahabilitaciju, kada je došlo do verbalnog i fizičkog obračuna na poslu između medicinske sestre Marije Milinčić i njenog kolege višeg fizioterapeuta Bojana Tasića završiće, prema najavama aktera, na sudu, jer su najavili tužbe. O ovom slučaju bruji Srbija, umešala se i policija, kao i obezbeđenje Kliničkog centra Niš.

Obe strane tvrde da su u pravu i da je druga počela tuču. U niškom Kliničkom centru kažu da je pokrenut disciplinski postupak, da će se ispitati svi akteri i svedoci i da će se nakon toga utvrditi imali elemenata za dalje zakonske sankcije.

- Trenutno sam u ambulanti i čekam pregled kod lekara. Zaista sam uznemirena i ne mogu da pričam. Ipak, pomalo sam razočarana jer onaj koji me je napao sa leđa, u alkoholisanom stanju, normalno radi, a protiv mene je podneta prekršajna prijava. Pominje neka dva svedoka. Da li vi mislite da sam ja mogla i bila fizički sposobna da njega bijem - kazala je Marija za Direktno.rs.

Incident se dogodio na radnom mestu. Marija tvrdi da je pretrpela nasilje, a povod je bio rasprava oko njenog dolaska na dežurstvo.

Kako medicinska sestra tvrdi, uredno je došla na svoje radno mesto, a Tasić je bez povoda počeo da je omalovažava zbog čega je došlo do rasprave. Nije želela da ga sluša, pa se okrenula i krenula da izađe iz prostorije, kako ona tvrdi, dohvatio za kosu i zatim udario u potiljak i vrat. Počela je da se brani, a kasnije je svoje viđenje događaja pismeno dostavila Upravi Kliničkog centra. Ona je potražila i pomoć advokata u vezi ovog slučaja.

U trenutku kada se dogodio incident, u prostoriji je bilo više osoba. Nakon incidenta Tasić je otišao.

- Sve to što ona priča nije tačno. Nisam je tukao. Ona mi je pretila i morao sam da odem, jer su se pojavila dva čoveka koje je zvala. Svakako ću se obratiti sudu za sav pretrpljeni duševni bol koji sam imao - kratko nam je rekao Tasić.

On, ipak, nije odgovorio na pitanje zašto je otišao nakon incidenta i zašto nije pozvao obezbeđenje kada je čuo da će neki ljudi da mu prete.

- Dosta sam vam rekao, sve ostalo ću reći na sudu - dodao je Tasić.

U niškom Kliničkom centru nam je potvrđeno da je disciplinski postupak u toku.

- Uzeće se izjave svih koji su bili prisutni i na osnovu toga videće se da li ima osnova za dalje zakonske korake - rečeno nam je u Kliničkom centru Niš.

Tokom vanrednog stanja Marija je radila u Kovid bolnici, prvo na Pulmologiji, gde su se kako kaže kontaminirali, pa se nakon izlečenja opet vratila u Kovid bolnicu. I Tasić je sve vreme bio angažovan i vodio smene u Kovid bolnici.

Marijin dopis Kliničkom centru
"Zaposleni sa naše, ali i drugih klinika koji su se tu zatekli su me držali kako bih se smirila. Sve me je to strašno potreslo, uznemirila sam se i dobila napad gušenja usled čega sam izgubila svest. Pomogle su mi kolege sa pedijatrije a kasnije sam zbrinuta i u Hitnoj pomoći", navodi se u Marijinom dopisu kojim je ona zatražila od Uprave Kliničkog centra da je zaštite od maltretiranja na poslu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati