Hronika

Lj. Stanković

01. 06. 2020. 18:34 3

UNUK POSLANIKA SNS PALICOM PREBIO ČOVEKA Drugi ga držao, dok ga je krvnički mlatio

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Velikoj Plani uhapsili su Aleksandra Đurišića (22), unuka bivšeg sudije i poslanika Srpske napredne stranke Živana koji je blizak Predragu Malom i Branku Maloviću, i A. P. (27) iz Velike Plane zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Sumnja se da je Đurišić maskiran, ispred jednog ugostiteljskog objekta zadao više udaraca drvenom palicom 29-godišnjem mladiću, dok ga je A. P. držao za ruke.

Mladić je, nakon udaraca pao na zemlju, a potom ustao i utrčao u lokal, gde ga je A. P. sustigao i ponovo uhvatio dok je, unuk poslanika SNS, kako se sumnja, nastavio da mu zadaje udarce drvenom palicom, saopštio je MUP.

Poslanik SNS i sudija u penziji Opštinskog suda u Velikoj Plani, Živan Đurišić, za Direktno.rs potvrdio je da je njegov unuk učestvovao u pomenutom krivičnom delu. 

- On se sad nalazi u pritvoru, određeno mu je 48 sati zadržavanje, pa posle do 30 dana pritvora. Tom drugom dečku su nanete lakše povrede. U pitanju su kako sam ja shvatio, neki neraščišćeni odnosi - rekao je Živan Đurišić dodavši da njegov unuk do sada nije bio u pritvoru, ali da je bio "malo problematičan prethodnih godina".

Nadležni organi će protiv četvoro radnika ugostiteljskog objekta podneti prekršajne prijave, jer nisu prijavili narušavanje javnog reda i mira. 

Inače, Đurišić je bio predsedavajući sudskog veća u slučaju bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića i njegovog vozača koji su bili teško povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 25. januara 2008. godine na auto-putu Beograd-Niš. Prvobitno je optužnica bila podignuta protiv vozača, Mirka Damjanovića. Njemu je pretila kazna do četiri godine zatvora, međutim, oslobođen je svih optužbi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati