Hronika

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

12. 01. 2020. 10:03 1

"Srednjoškolci u kandžama narkomanije"

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević rekao je za RTS da su na udaru narkomanije srednjoškolci koji pod pritiskom društva probaju droge.

Kovačević je istakao da sintetičke droge najviše utiču na mlade, jer su jeftine i lako dostupne, kao i da MUP čini sve kako bi sklonio narkotike sa ulica.

On je takođe govorio o tome kako se mladi upletu u "kandže" narkomanije, gde vrebaju narko dileri, ali i o tome kolika je opasnost od sintetičkih droga, gde je najrasprostranjenija u Srbiji, kao i kako se policija bori sa narko bosovima.- Mi smo čak jednu laboratoriju sintetičke droge zaplenili u blizini Beograda, velika količina, laboratorija za proizvodnju sintetičkih droga. Istakao bih da na takav način povećavanjem koncentracije narkotika u samoj tableti, dolazi do kumulativnog povećanja njenog efekta na jednu mladu osobu koja je konzumira i dovodi do svih negativnih posledica - rekao je načelnik UKP, ističući da je droge najviše ima u većim centrima, kao što je Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš.Načelnik je istakao da je MUP 2019. zaplenjeno 7,33 tone narkotika.

- Mi smo imali jednu od rekordnih zaplena, tom prilikom je zaplenjeno 77 kilograma čistog heroina i uhapšena tri lica. Pre toga imali smo 20,4 kilograma heroina, da ne nabrajam međunarodne akcije. Držaću se samo teze, količine narkotika. Imali ste primer da je u međunardonoj akciji sa Severnom Makedonijom i Austrijom u Novom Sadu je zaplenjeno 6,5 kilograma heroiona. Možda zvuči malo, ali to je heroion izuzetne čistoće koji se miksuje četiri do pet puta - rekao je načelnik UKP Dejan Kovačević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati