Hronika

[ Izvor: Beta ]

10. 12. 2019. 07:58 0

Kadri Veselji danas u Hagu na saslušanju

Lider Demokratske partije Kosova i bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, danas u 10 sati će se pojaviti pred tužiocima Specijalnog suda za zločine bivših visokih oficira bivše Oslobodilačke vojske Kosova u Hagu.

Pre odlaska, Veseli je u ponedeljak medijima u Prištini rekao da je to ujedno i međunarodni trenutak da se potvrdi, kako je naveo, "čistoća rata našeg naroda, rata naše vojske".

Ponovio je da je ponosan na borbu OVK.

"Mislim, ne menjam taj deo svog ponosnog života ni sa čim. Istorija OVK je priča o našem narodu i borbi za slobodu i nezavisnost", rekao je Veselji.

Veselji je prvobitno trebalo da bude saslušan 4. decembra, ali kako je saopšteno iz njegog kabineta ispitivanje je iz tehničkih razloga odloženo za 10. decembar.

Za sada nije poznato u kom je svojstvu Veselji pozvan pred tužiocima Specijalnog suda, u svojstvu svedoka ili osumnjičenog.

Do sada je pred tužilaštvom Specijalnog suda pozvane na razgovor oko 200 osoba, uključujući neke od bivših visokih ličnosti Oslobodilačke vojske Kosova koji su bili i bili deo kosovske političke scene posle rata.

Poslednji koji se pojavio pred specijalnim tužilaštvom je bivši pripadnik OVK , bivši gradonačelnik Mališeva i aktuelni vršilac dužnosti zamenika ministra za dijasporu Isni Kiljaj.

Među, onima koji su ispitivani ili dobili pozive za ispitivanje su i bivši Vrhovni komandanti OVK, Sulejman Seljimi i Bisljim Zurapi, bivši portparol OVK, Jakup Krasnići aktuelni premijer u ostavci Ramuš Haradinaj i komandanti operativnih zona OVK.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati