Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

23. 10. 2024. 12:21 22

Ovo je Putinov odgovor na "njet" Vučića: Vulina na Samitu BRIKS dočekao funkcioner Tatarstana (VIDEO)

Nakon drame oko toga da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ići na Samit BRIKS i konačnog negativnog odgovora, u Kazanj je stigao potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin. Dočekao ga je predsednik Državnog saveta Tatarstana Farid Muhametšin. I to je sve što treba da se zna o reakciji predsednika Rusije Vladimira Putina na "poigravanje" s njegovim pozivom i gostoprimstvom.

Mesec i po dana trebalo je Aleksandru Vučiću da odgovori na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da dođe na Samit BRIKS, koji se u Kazanju održava od 22. do 24. oktobra.

Vučić je prvo poziv odbio, pravdajući se gužvo u šesnaestercu.

Nakon toga je počeo da se predomišlja, da bi 21. oktobra dao svoj konačni odgovor.

- Bio sam veoma pošten prema predsedniku Putinu i rekao mu da je to bilo zakazano ranije, ali nisam krio i rekao sam mu "poštovani gospodine predsedniče, i da nema ovih poseta bilo bi mi izuzetno teško zbog različitih stvari koje vi dobro znate. Verujem da razumete Srbiju". Srbija je jedina zemlja u Evropi, slovima i brojevima, koja nije pristupila nijednoj deklaraciji a samo u ovoj godini ih je bilo 44 protiv Ruske Federacije - rekao je Vučić i dodao:

- On to visoko ceni, a ja sam mu rekao i da nema svega ovoga bilo teško, ali da ćemo poslati delegaciju. Potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin će ići, ministar Gašić, ministarka Mesarović i ministar Popović. Dakle, oni će predstavljati našu zemlju na Samitu BRIKS.

Koliko je Putin imao razumevanja, govori to što je potpredsednika Vlade Aleksandra Vulina dočekao predsednik Državnog saveta Tatarstana Farid Muhametšin.

- Vulin je dočekan pogačom i poslasticom čak-čak - piše Sputnjik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Ko će pre da ožedni?

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati