Društvo i ekonomija

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

22. 10. 2024. 10:16 0

Kusturica žestoko po vlasti zbog Rio Tinta i Kosova: Spreman sam da dam život (VIDEO)

Reditelj Emir Kusturica u intervjuu za Sputnjik, koji je u međuvremenu skinut sa Jutjuba, ponovio je da je spreman da izgubi život u borbi protiv onih koji, kako je rekao, uništavaju životnu sredinu, odnosno onih koji su hteli da kopaju kobalt, nikl, odnosno oni koji žele da rade litijum na teritoriji Srbije.

- Uopšte se nisam promenio u međuvremenu, čak i uz uslov da komocija koriguje čoveka ako se stvar bude razvijala moraću, dakle, da upotrebim sve ono što podrazumeva odbranu territorije od onih koji žele da nam unište život i da ono preostalog stanovništva koje ovde živi uništi, odnosno uguši - naveo je Kusturica.

Ističe da je tajna što je to ubistvo s predumišljajem, jer ono nema svoju instantnu vrednost.

“- Ne možemo reći za pet dana ili za mesec dana da je neko nekog ubio zato što je dozvolio kopanje rude, nego je to jedna vrsta davljenja naroda kao što je udavljen narod na Kosovu. Mi smo prisustvovali jednom, rekao bih, dugogodišnjem uvođenju agonije na teritoriju Kosova koja je zapravo išla od toga "imamo policajce - nemamo policajce", "mamo dozvolu za hiljadu, al ne možemo", "imamo brane, skinimo brane", "imamo zid, srušimo zid", "imamo svoju policiju, nemamo svoju policiju", "hoćemo reizbore, nećemo reizbore, izgubimo izbore". I finale te ideje, je zapravo Kosovo, koje ne samo da ima svoju ličnu, nego mi je nećemo priznati, al ona u faktičkom smislu te reči posle usvajanja severa Kosova, postoji kao država i to država koja prećutno, a ustvari verbalno po Ohridskom sporazumu, sve već funkcioniše kao da pored nas stoji država za koju mi osećamo i mislimo da jeste zapravo naša država - naveo je reditelj Emir Kusturica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati