Društvo i ekonomija

Direktno.rs

19. 10. 2024. 15:46 9

SSP: Sudija Ustavnog suda Vladan Petrov osramotio sudijsku funkciju i ponizio više od MILION GRAĐANA

"Sudija Ustavnog suda Vladan Petrov danas je naočigled cele Srbije osramotio sudijsku funkciju ismejavši i ponizivši više od milion građana Srbije o čijim pravima - izbornim pravima i slobodama - treba da odlučuje. U suštini, sudija Petrov se samo razotkrio i dao odgovor zbog čega Ustavni sud ni do danas nije postupao u predmetima koji se tiču izborne krađe na decembarskim izborima 2023", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde koje prenosimo u celosti.

"Neskriveno i pristrasno agitujući za Aleksandra Vučića, a nipodaštavajući opoziciju, sudija Petrov je gostujući na TV Prva kazao da "ima naravno u državi ljudi, poput predsednika Republike koji se očigledno, hvala bogu, ne obaziru na to da li je stanje redovno ili vanredno, oni rade svoj posao, ali imamo, na žalost, i one koji pretenduju na vlast, a koji očigledno misle da je jedini način da se na vlast dođe neredovnim putem, a onda verovatno i da vlast ostvaruju na isti način, da na žalost, u našem društvu već godinama nema ni opozicije, jer opozicija podrazumeva na prvom mestu organizovano delovanje, a sve ovo što vidimo ad hok, takozvano delovanje od dana do dana, od slučaja do slučaja, sve neorganizovano".

Zbog ovakvog besramnog propagiranja vlasti od strane sudije Petrova i nipodaštavanja opoziciono opredeljenih građana Srbije i njihovih predstavnika koji ih predstavljaju po Ustavu i zakonima Srbije - tražimo od predsednice Vrhovnog suda Jasmine Vasović da hitno reaguje i pokrene postupak za razrešenje ovog sudije. Svaka druga odluka će dovesti do potpunog urušavanja već urušenog ugleda Ustavnog suda Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Dugo putovanje u EU

Zoran Živković [16.10.2024.]




Video dana

Sitna nezgodacija

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati