Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2024. 13:47 2

Suspendovan menadžer u Juri koji je radnice gađao stolicama

U vezi sa incidentom koji se u petak dogodio u fabrici Jura (Yura corporation) u Leskovcu, ta kompanija je saopštila da je "lice za koje postoji sumnja da je svojim ponašanjem prekršilo radnu disciplinu prekoračenjem svojih ovlašćenja odlukom menadžmenta već suspendovano sa posla, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove odgovornosti".

- Obaveštavamo javnost da je rukovodstvo kompanije preduzelo sve raspoložive mere iz svoje nadležnosti sa ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za ovaj nemio događaj - navodi se u saopštenju Jure.

Ukoliko se utvrdi da je došlo do prekršaja radne discipline, pomenuto lice će biti sankcionisano na način kako to propisuje Zakon o radu Republike Srbije, ne isključujući i mogućnost otkaza, dodaju iz Jure.

- Kompanija Yura corporation izražava duboko žaljenje zbog toga što su naše kolegenice doživele neprijatnost zbog čega su bile prinuđene da zatraže i medicinsku pomoć. Mi sa ponosom ističemo da se u našoj kompaniji zapošljavaju sve kategorije ljudi, bez obzira na lična svojstva, pa tako i kandidati sa zdravstvenim smetnjama. Duboko verujemo da zdravstvene smetnje ne mogu i ne smeju da budu prepreka ni prilikom zapošljavanja, a ni prilikom rada. Vrednosti koje mi zastupamo apsolutno su suprotne činu pojedinca koji je za nas ne samo nemoralan, već i potencijalno visoko protivzakonit. Ukazujemo da ćemo, kako naše zaposlene, tako i javnost, zbog izražnog interesovanja blagovremeno upoznati sa ishodom postupka - navode.

Menadžment kompanije će, kako se ističe, preduzeti sve sto je u njihovoj moći da u saradnji sa zdravstvenim i drugim ustanovama zaposlenima pruži odgovarajuću pomoć kako bi prevazišle posledice ovog incidenta i oporavile se u najkraćem mogućem roku.

- Da zaključimo, kompanija Yura corporation se do sada, a u vezi sa brojnim insinuacijama i neistinama sa kojima se dovodila u vezu, nije oglašavala, ali u ovom trenutku, i povodom incidenta koji se dogodio oseća snažnu potrebu da pravovremeno i istinito obavesti javnost - piše u saopštenju.

Podsećamo, dve radnice fabrike "Jura" u Leskovcu primljene su u petak u Urgentni centar u tom gradu posle incidenta u kom ih je, po navodima njihovih kolega, menadžer iz Južne Koreje gađao stolicama.

Po rečima svedoka, incident se dogodio zato što su radnice sedele na stolicama što se menadžeru nije dopalo.

- Rekao im je da je ta pozicija na kojoj rade izmišljena, podigao je koleginice i počeo da baca stolice. One su bile u šoku, a jedna od njih se onesvestila - kazala je jedna od radnica koja je želela da ostane anonimna.

Poverenik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Predrag Stojanović rekao je da to nije izolovan slučaj.

- Taj Korejac je u više navrata maltretirao menadžere, ovo nije prvi put, pljuvao je jednu menadžerku, slomio joj je telefon, prošlo je možda godinu dana od tada. Ima on te izlive frustracije i besnila. Sad su neke tri žene koje imaju papire od doktora da imaju neko lakše radno mesto, pa su im dodeljene stolice. One su tu sedele i on je došao i krenuo da viče. Jednu od te žene odvezla je hitna, jednu od njih je pogodila stolica, tačnije, okrznula je - kazao je Stojanović.

Leskovačka policija potvrdila je da im je prijavljen incident a da će više detalja moći da iznesu posle salušanja svih aktera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


EXPOnat

Zoran Živković [27.09.2024.]




Video dana

Neozbiljni ste

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati