Društvo i ekonomija

D. Ljutić

21. 09. 2024. 07:00 0

PREVARE SU NJIHOVE Verujete li SNS-u ili SVOJIM OČIMA?

Vlast koristi svoje medije sa nacionalnom frekvencijom i tabloide, koji su ušli u novu fazu propagande, koja podrazumeva potpuno cepanje slike i reči, odnosno stanje u kome se nekoj slici pripisuje značenje koje ona sama ne poseduje. Vidiš da to nije auto-put, ali oni kažu da jeste. Vidiš da sve lošije živiš, da je onaj na vlasti falsifikator, ali oni kažu ne. Vidiš da je poplava, oni kažu, kišica. To je slika napredne i slobodne Srbije pod režimom SNS-a.

Svedoci smo nove faze propagandnih aktivnosti koje su lansirale naprednjačke vlasti, zahvativši njima sve aspekte društvene stvarnosti. Sve svoje laži pripišite političkim protivnicima. Kada novinari pitaju o nekom događaju, vlast se hvali kako nikada ne izbegava odgovor ni na jedno pitanje. Posle takvih pitanja, uslede spotovi mržnje i verbalni, često i fizički obračuni sa opozicionim političarima.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, reagovala je na svom X nalogu povodom toga što je na nedavnom sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa rukovodiocima bolnica prisustvovao i Zoran Gojković, savetnik u Ministarstvu zdravlja. Tepić je, u vezi sa sastankom ministra Lončara, napisala da je prepoznala ko je zapravo novi savetnik u ministarstvu.

- Ovaj će da "reši" ortopedske liste čekanja! On da proverava sve upute! Neki ga nisu prepoznali, ali neki jesmo. Zoran Gojković, novi savetnik Lončara, ortoped iz Novog Sada, procesuiran jer je sačinio lažni lekarski izveštaj! Falsifikovao potpis kolege i stavio tuđi pečat! I to za advokata Nemanje Aleksića koji je tim falsifikatom prevario sud - napisala je ona.U diskursu naprednjaka lažovi su postali svi oni koji se ne povinuju volji vrhovnog vođe, bilo da je reč o opozicionim političarima ili građanima. Da bi to objasnila, vlast koristi svoje medije sa nacionalnom frekvencijom i tabloide, koji su ušli u novu fazu propagande, koja podrazumeva potpuno cepanje slike i reči, odnosno stanje u kome se nekoj slici pripisuje značenje koje ona sama ne poseduje. Tačnije, ponekad imaš ton, ali ne i sliku. U ovome je Pink, kao centralno glasilo naprednjaka, otišao najdalje, jer je čitav informativni program ove televizije postao propagadna montaža, atrakcija za umorni narod.

"Država nije igračka" - tako je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić odgovorila na komentar lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa koji je rekao da je potrebna promena izbornih uslova, kao i novi izbori. Rasprava na mreži X rasplamsala se nakon što je Đilas uz komentar da su građani prevareni nastavio da insistira na promeni izbornih uslova, a završilo se, bar za sad, Brnabićkinim komentarom "pričamo u Skupštini. Da Vam kažem u lice".Aleksandar Vučić je kao one koji mu u Evropi rade o glavi posebno apostrofirao "levo iberalne krugove". Pre toga je izmislio sve uspehe prikazujući ih kao scenu za fantomski život u Srbiji. Ukoliko nema dovoljno kadrova u samoj stranci, on ih proizvodi preko noći, kad je najmanje svedoka. Tako je i stvorio fantomsku i moćnu vojsku koja će zastrašiti sve potencijalne neprijatelje. Gledaj snimak iz Batajnice. Šta hoće neprijatelj? Odgovor koji on može da ponudi jeste krajnje jednostavan: šta nas briga šta želi taj, kako se već zove, mi smo snažni, niko nam ne može ništa. Ali, snaga je izmišljena, fantomska, kao i posao onoga ko je pokazuje.Zato je predsednik Srbije pripasao kecelju, pekao palačinke, nosio uštipke deci u udaljenu seosku školu. Teško je sve i nabrojati. Uglavnom i uvek sam protiv svih. On i samo on pred bezbroj kamera. Ne može bolje. Onoga čega nema na televiziji, nije se ni dogodilo. To onda baca i sumnju na "kadar" da je Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka u Vladi Srbije, završila ruski Institut za dijasporu i integracije.

Suprotstavljanje dosadašnjem zulumu pokazaće, ipak, i nadasve, kolike su razmere podvale na kojoj zulumćari sada rade u tri smene, sedam dana u nedelji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati