Društvo i ekonomija

Direktno.rs

10. 09. 2024. 15:28 10

Nikezić: Tabaković omogućava bankama da povećaju kamate na gotovinske kredite

Kao što je Vučićeva "najbolja cena" parizera 50 dinara veća od dojučerašnje "bolje cene", tako i Jorgovanka Tabaković predlaže ograničenje kamatnih stopa tako što ih povećava za 25%, čime bankama suštinski omogućava da kamate na gotovinske kredite porastu na čak 15, 67% - izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik, čiju izjavu prenosimo u celosti.

- Godinama su kamate i profiti banaka rasli, ali NBS nije štitila interes građana i privrede, a sad kada kamate padaju svuda u svetu, NBS opet štiti interes banaka i predlaže povećanje kamatnih stopa.

Kada je Dragan Đilas 2013. u Skupštini predložio donošenje Zakona o ograničenju kamata, bankarskih provizija i naknada, Jorgovanka Tabaković je rekla da "posao NBS nije da zakonom ograničava kamate već da drži inflaciju u ciljanim okvirima".

Posle 11 godina, rekordne inflacije i više milijardi evra ekstra profita banaka, NBS se konačno setila da predloži Zakon o ograničenju kamata, ali ne da bi ih smanjila, već da bi ih dodatno povećala. Očigledno ni posle 11 godina, guvernerka nije dobro shvatila smisao ograničenja kamatnih stopa - zaključio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati