Društvo i ekonomija

Direktno.rs

08. 09. 2024. 22:04 4

Ponoš: Vučiću je kampanja za Rio Tinto kontraproduktivna jer je sve više građana protiv litijuma

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da je, prema najnovijim istraživanjima, kampanja koju vlast sprovodi u korist Rio Tinta neuspešna i da je sve više ljudi koji se protive kopanju.

- Protesti su uradili veliki posao. Vučić je gubitnik na ovoj temi i to ne može ni da ukrade. Ova kampanja mu je kontraproduktivna i u tome mu neće pomoći ni palačinke ni slikanje sa Vojskom. Trend je takav da je nenadoknadiv. To nije ni iznenađujuće jer su Vučiću kampanju radili Ana Brnabić na društvenim mrežama i Dubravka Đedović u kol centru Rio Tinta - rekao je Ponoš u Dnevniku Nove S i naglasio da je Vučić počeo da pravi štetu imidžu Rio Tinta.

- On pravi štetu Rio Tintu, ali ne u Srbiji, nego u svetu. U Srbiji veću štetu ovakvim ponašanjem ne može da im napravi. Opekli su se već u Srbiji sa onim što su do sada radili.

Ponoš je objasnio da nema razgovora o tome da političke stranke preuzmu proteste građana protiv iskopavanja litijuma.

- Vučić je hteo da preuzme proteste, u čemu nije uspeo jer oni ne mogu da se otmu od naroda. Opozicija razgovara o tome kako da nastupa u Skupštini jer diskusija treba da se otvori u parlamentu.

Govoreći o razgovorima opozicije o iniciranju Zakona o zabrani eksploatacije litijuma Ponoš je rekao da razgovori teku u dobrom smeru i da će predlog uskoro biti gotov.

- Opozicija ima dovoljno poslanika da bi taj predlog ušao u skupštinsku proceduru. Videćemo kako će vlast odgovoriti. Kada se to pitanje otvori u Skupštini, mnoge stvari će se ogoliti. Ova diskusija treba da se vodi i na RTS-u. Vučić je vodi samo u kontrolisanom ambijentu, sa uskim krugom ljudi. Ne treba opozicija da ide u Dom kulture u Loznicu da razgovara sa Vučićem. Ako hoće da razgovara, treba da razgovaramo u parlamentu.

Na temu Kosova Ponoš je rekao da je Vučićev brend potrošen i da mu je litijum preostala valuta za cenkanje, ali i tema za prekrivanje kosovske završnice.

- Vučić nije Kosovo prodao u komadu, već ga je lomio pomalo. Jedino šta može da ga zaustavi i spreči da proda Kosovo do kraja jeste da se promeni vlast.

Povodom poziva Vladimira Putina Aleksandru Vučiću na samit BRIKS-a Ponoš je istakao da veruje da Vučić nije doneo odluku o odlasku jer "ove nedelje nije išao na redovnu kafu sa Hilom".

- Vulin je na Vučićevom dvoru igrao razne uloge - od šefa BIA, preko ministra unutrašnjih poslova, do dvorske lude. Sada je dobio najlakši zadatak, da odnese pozdrave Putinu i donese fotografije odatle. A Vučiću je doneo eksplozivnu napravu na kojoj je uključeno vreme. Vučić je probao da se pravda oko odlaska, jer nije mogao da kaže Putinu da mu tad dolazi Donald Tusk.

Ponoš se osvrnuo i na nedavnu sednicu Odbora za odbranu i unutrašnje poslovne rekavši da je "Dačić obećao da će zaustaviti privođenja i maltretiranja građana na granici čija se imena nalaze na Vulinovom spisku", ali da veruje da to čak "ni nije u Dačićevoj nadležnosti".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati