Društvo i ekonomija

Direktno.rs

06. 09. 2024. 12:55 17

"Ostavka je najmanje što Đukić Dejanović može da ponudi"

"Novi, ko zna koji po redu, težak fizički napad učenika na nastavnika, ovog puta u Prokuplju - morao bi konačno da primora ministarku prosvete na neopozivu ostavku. Ne može ministarka biti odgovorna za pojedinačne incidente, ali je apsolutno najodgovornija osoba što od početka svog mandata nije učinila apsolutno ništa na prevenciji nasilja u školama", navodi se u saopštenju Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke, koje prenosimo u celosti.

"Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke je u više navrata kroz predloge poslate ministarstvu, kao i kroz predloge promena zakona, u interesu obrazovanja i u interesu nastavnika i učenika, pokušao da inicira primenu mera koje će zaustaviti spiralu nasilja u školama. Ministarstvo prosvete je naše predloge ignorisalo, a prosvetnim radnicima je obećano da će dobiti isti status kao i advokati, što nije loša mera, ali sama za sebe neće rešiti problem nasilja u školama.

Kada se na problem nasilja, dodaju i ostali problemi: besplatni udžbenici samo za učenike iz najbogatijih opština, nepoštovanje potpisanog protokola za sindikatima obrazovanja, kao i očajni uslovi za rad u školama tokom velikih vrućina i pretnje direktorima koji su skratili časove zbog nedostatka klima uređaja - momentalna ostavka na mesto ministra prosvete je najmanje što Slavica Đukić Dejanović može i mora da učini u ovom trenutku", zaključuje se u saopštenju Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati