Društvo i ekonomija

Direktno.rs

29. 08. 2024. 14:53 38

Đilas: U supermarketu kojim upravlja Vučić, a odluke sprovodi Vučević cena čuvenog parizera na akciji je PODIGNUTA

"Svako pojeftinjenje proizvoda u prodavnicama je dobro i lanci supermarketa ih stalno imaju. Zovu se "Akcija". Vlada Srbije je danas pokrenula Akciju kojom je obuhvatila 81 proizvod i trajaće dva meseca. U supermarketu kojim upravlja Vučić, a njegove odluke sprovodi Vučević (Supermarket W), građani mogu naći paštetu za neverovatnih 37 dinara. Ogromna pomoć, nema šta", izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Često potrošači tvrde da supermarketi prvo podignu cenu, pa je onda na Akciji kao smanje. To se desilo i u Supermarketu W (Vučić&Vučević). Cena čuvenog parizera od 259 dinara, kojom se šef prodavnice Aleksandar Vučić hvalio prošlog oktobra, podignuta je na ovoj Akciji na 299,99 dinara i nazvana je "najboljom cenom".

O toj najboljoj ceni parizera, koja je za 16% veća nego pre 10 meseci, danas nas je obavestio šef na odeljenju delikatesa Miloš Vučević. Falila je samo kasirka Jorgovanka Tabaković da nam objasni kako nam se samo čini da u Srbiji postoji inflacija i da to što su u Srbiji cene mleka za tri godine porasle 63%, šećera 72%, mesa 41% nije važno, jer imamo paštetu za 37 dinara.

Pre više od dve godine smo kao Stranka slobode i pravde predložili da se uradi analiza cena 100 najprodavanijih proizvoda u supermarketima i ako se utvrdi da prodajni lanci ostvaruju ekstraprofit, da im isti bude oduzet i cene smanjene. Upozoravali smo da su mnogi proizvodi koje uvozimo iz Evropske unije skuplji i po nekoliko puta u Srbiji nego u EU. Upozorili da se seljacima nude ponižavajuće cene za otkup proizvoda. Nisu nas slušali.

Tako i dalje seljaci u Leskovcu za kilo paradajza ne mogu da dobiju pedeset dinara, iako se paradajz u Beogradu prodaje za četiri puta toliko.

I dalje su kućna hemija, ali i mnogi drugi proizvodi skuplji u Srbiji nego u Nemačkoj, u kojoj je prosečna plata zvanično, po podacima Eurostata, veća od prosečne plate u Srbiji 2,5 puta.

I nikakva pašteta za 37 dinara to ne može promeniti", zaključio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Instruktor plesa

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati