Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

29. 08. 2024. 10:10 36

Brnabić: Severinu zaustavili na granici da bi je ispitivali o litijumu i Srebrenici

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da su hrvatsku pevačicu Severinu Vučković srpski policajci zadržali na srpsko-hrvatskoj granici prošle nedelje da bi je "ispitivali o litijumu" i o njenom stavu o "genocidu u Srebrenici".

Brnabić je za televiziju Pink rekla da su srpski policajci hteli da čuju "šta Severina ima da kaže o tom pitanju".

Povodom toga što je Severina nakon višesatnog zadržavanja na granici, nakon što joj je odobren ulazak u Srbiju, odlučila da se vrati u Hrvatsku i izjavila da u Srbiju neće više dolaziti dok je na vlasti Aleksandar Vučić, Brnabić je rekla da zbog toga "neće moći da spava".

- Mnogo mi je žao što Severina neće doći u Srbiju, što bi ona rekla "dok je diktator Aleksandar Vučić na vlasti", neću moći da spavam - kazala je Brnabić.

Predsednica parlamenta je rekla i da je "sramota za srpsku opoziciju da su podršku uputili Severini" i navela da hrvatska Vlada ranije nije dozvolila ulazak Aleksandru Vučiću, kao predsedniku Srbije ili kao privatnom licu, da poseti Jasenovac.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je ranije da je Severina zadržana na granici na osnovu spiska nepoželjnih osoba koje je on lično sastavio, kao ministar unutrašnjih poslova i kao direktor Bezbednosno informativne agencije, zbog njenih izjava i stavova, odnosno zbog verbalnog delikta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 36

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati