Društvo i ekonomija

Direktno.rs

27. 08. 2024. 15:59 56

Čistka u SNS-u zbog letovanja u Hrvatskoj

Pet godina nakon što je Aleksandar Vučić nekadašnjem funkcioneru Srpske napredne stranke Zoranu Babiću javno poručio da nađe druga u Sopotu i prestane da ide više puta godišnje na skupocena letovališta u Hrvatskoj, ne postoji viđeniji naprednjak a da barem jednom ne poseti neku od ekskluzivnih turističkih destinacija u toj zemlji.

Nisu novopečeni ljubitelji Dalmacije i Istre odustali ni kada im je šef pre dve godine sa TV Prva poručio da dok je živ neće letovati u Hrvatskoj, već su im profili na društvenim mrežama "zatrpani" fotografijama sa letovanja u Hrvatskoj. Ne slušaju ga stranački funkcioneri koji se bahate po preskupim hotelima, vilama i restoranima i šepure na jahtama, katamaranima i gliserima.

Poslednji koji je snimljen na Hvaru je Zoran Đorđevic, nekadašnji ministar, direktor Pošta Srbije i gospodin savetnik. Inače, ovo ostrvo spada u deset najlepših na svetu, a cena pice u pekari dostiže neverovatnih 8.000 dinara.

Zato je Vučić, nakon što je najavio da će ukinuti spisak nepodobnih stranih umetnika na kome je i Severina, naredio da se napravi spisak onih naprednjaka koji su letovali u Hrvatskoj. Medijska priprema obračuna sa neposlušnim prepuštena je Vladimiru Đukanoviću, poslaniku SNS-a poznatom po tome što, po naređenju, govori ono što Vučić ne može ili neće u tom trenutku.

On je tako na društvenoj mreži X objavio klip "Sramota je letovati u Hrvatskoj" u kome detaljno opisuje zašto ne treba letovati tamo, objašnjava u kojim prilikama, kojim povodom i šta je dozvoljeno obilaziti i raditi u Hrvatskoj i zaključuje rečenicom da mu se "posebno gade oni funkcioneri SNS-a koji plaćaju da letuju tamo".

Ostaje da se vidi za koga je sada pripremljena čistka jer nas iskustvo uči da Đukanovićevo bavljenje kadrovima uvek dovede do nekih smena u SNS-u.

Dokaz za to je Zorana Mihajlović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 56

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati