Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

21. 08. 2024. 07:13 0

Prevara na Instagram stranici modnog brenda popularnog u Srbiji

Jedna banka koja posluje u Srbiji obavestila je svoje klijente na moguću prevaru i aktuelnu fišing kampanju na Instagram stranici jednog brenda ženske obuće, koji je popularan u Srbiji. - U pitanju su sponzorisani postovi na Instagramu koji nude atraktivna sniženja i ponude. U konkretnom slučaju sniženje cena obuće na Tamaris Online Shop-u - navela je banka.

Upozorili su klijente da pažljivo provere profil koji sponzoriše post.

- Pre nego što kliknete na sponzorisani post, uvek proverite profil koji stoji iza njega. Legitimni brendovi obično imaju verifikovane profile (plava značka) i veliki broj pratilaca. Ako profil izgleda sumnjivo, sa malo pratilaca ili bez ikakvog istorijata postova, to može biti znak fišing kampanje - naveli su.

Fišing je jedna vrsta internet prevare u kojem se u osnovi radi o krađi identiteta i podataka. Prevaranti falsifikuju veb stranicu neke kompanije, ili njen profil na društvenim mrežama, i preko njih pokušavaju da ukradu podatke korisnika (lične ili finansijske), ili da instaliraju maliciozni softver na uređaje koji je u stvari virus preko kojeg će ukrasti podatke koje korisnik ima na tim uređajima.

Najčešće su to računi, brojevi kreditnih kartica, lični podaci i sve one informacije koje će im u budućnosti biti od koristi kako bi naneli štetu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Prečica

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati