Društvo i ekonomija

Direktno.rs

09. 08. 2024. 13:20 4

"Režim nastavlja da obmanjuje građane i zloupotrebljava lekare"

To što je najveći zagovornik kopanja litijuma Aleksandar Vučić najavio formiranje zdravstvenog tima, a Zlatibor Lončar nakon što ga je sastavio objasnio da tim nema šta da radi dokazuje da ovaj režim nastavlja da obmanjuje građane i zloupotrebljava lekare. Zbog bezbroj lažnih obećanja uključujući i ono da je stavljena tačka na kopanje litijuma koje kako je režim pričao pre izbora, narod više nema poverenja ni u šta što ova vlast govori. A kolege lekari u zdravstvenom timu znaju koliko je važno poverenje između lekara i pacijenata i u nauci, navodi se u saopštenju dr Snezana Srzentić i dr Irena Mojsić, članice Odbora za zdravstvo SSP, koje prenosimo u celosti.

- I zato dok zdravstveni tim čeka da mu predsednik i ministar definišu zadatke oni mogu da utvrde koliku štetu po zdravlje proizvodi povećana koncentracija arsena i kadmijuma u vuzduhu u Boru ili koliko je opasno to što gore deponije u Užicu, Kikindi, Bačkom Petrovcu, Titelu, Knjaževcu, Topoli, Mladenovcu, Negotinu, Smederevu, Aleksincu ili što se deca u Zrenjaninu kupaju u vodi koja ima povećan nivo arsena.

Ovim analizama kolege bi dokazale da će aposlutno poštovati ljudski život i da neće dopustiti da bilo ko iskoristi njihova medicinska znanja suprotno zakonima humanosti na šta su se obavezali Hipokratovom zakletvom - zaključuje se u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati