Društvo i ekonomija

[ Izvor: N1 ]

08. 08. 2024. 18:37 5

Tepić: Zašto državna kompanija uzima jedan od najozloglašenijih tabloida

"Još 2020. godine sam otkrila ugovor iz 2018, i to tako što je Jelisaveta Vasilić prva posumnjala u koruptivne radnje unutar državnog Telekoma i pokušala da kao članica vladinog Antikorupcijskog saveta to istraži. Tada je počela da biva brutalno napadana u tabloidima i onda sam shvatila da je pogodila u centar problema", rekla je za N1 narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

- Tada sam počela da se bavim time, osećajući dug pre svega prema njoj, koje na žalost više nema među nama. Odmah je bilo jasno da je ugovor između Vajrles Medija, odnosno, Mondo inc i Telekoma fiktivan ugovor. I još tada smo upozoravali da vrednost od 38 miliona evra državnih para koje je Telekom dao sitnom privredniku Igoru Žeželju i koji je od tog novca kupio tabloid Kurir i od tog novca napravio TV Kurir i postao multimilioner, i da to ne može ostati na tome - izjavila je u emisiji Dan uživo na televiziji N1 narodna poslanica Marinika Tepić.

Sumnjali smo odmah, rekla je Tepić, da je to ulazak Telekoma u vlasništvo Kurira, preko Žeželja, na jedan privremeni period.

- Nažalost, izmenom Zakona o javnom informisanju krajem prošle godine omogućeno je državnom Telekomu da bude vlasnik medija. I samo nekoliko meseci kasnije opravdana je sumnja da će se to desiti. Ono što je meni veoma interesantno je da državna kompanija uzima jedan od najozloglašenijih tabloida, i da državni gigant (Telekom) koji je prezadužen želi da kupi nešto što je potpuno naličje novinarstva u Srbiji - istakla je Tepić.

Ona je navela i da su protiv nje podnete tri prijave, među kojima i krivična, da ih je podneo generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić, a da je jedna čak i tužilaštvu za organizovani kriminal u Crnoj Gori u kojoj je, kako je navela, terete za objavljivanje poslovne tajne.

- Ja sam objavljivala i druge Telekomove ugovore. Gospodin Lučić nikada nije tvrdio da je to neistina, da ugovori nisu autentični i svi ti koruptivni poslovi. On nikada nije rekao da su ti ugovori laž jer je njemu zapravo bilo krivo što ih ja iznosim u javnost. Ja nemam obavezu poslovne tajne jer ja nisam u poslovnom odnosu sa Telekomom. Rekla sam i tužiocima da kada takav podatak, ugovor dođe do mene kao narodne poslanice, ja imam obavezu da ga objavim jer je to u interesu javnosti. Javnost mora da zna, jer je u pitanju državno preduzeće i reč je o novcu građana Srbije - navela je narodna poslanica Marinika Tepić.

Tepić je istakla i da posle Jelisavete Vasilić, koja je nažalost preminula, javnost nikada nije mogla da čuje da je Antikorupcijski savet ikada više nešto uradio, ili da je bilo neke njihove inicijative.

- Gospođa Vasilić je rada postavila glavno pitanje - o lošem i nestručnom upravljanju Telekomom i koruptivnim radnjama koje su odlikovala i mandat pre Vladimira Lučića, a posebno od kada je on na čelu Telekoma - rekla je Tepić.

Protesti protiv litijuma najvažnija borba za Srbiju

- Podržavam proteste protiv litijuma i bićemo tamo uz naše sugrađane. Bili smo i do sada. Mi smo insistirali da se u Skupštini otvori rasprava jer je to jedino adekvatno mesto za raspravu. Nisu rasprava kada Aleksandar Vučić ili Ana Brnabić drže konferencije za novinare, bez mogućnosti da im neko odgovori. Dogorelo je u Srbiji iz sijaset razloga, ali mi je posebno drago što je u pitanju ovo pitanje jer je ono van svakog stranačkog pitanja i zato bez podela treba svi da ostanemo ujedinjeni - istakla je Tepić i dodala:

- Podržavamo udruženje "Ne damo Jadar" i meštane Jadra, tu smo da im budemo podrška ako treba. Podržavamo proteste, učestvujemo i pratimo ih, jer je ovo najvažnija borba za Srbiju - zaključila je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Instruktor plesa

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati