Društvo i ekonomija

[ Izvor: Mediji ]

06. 08. 2024. 19:29 38

Vučić najavio izgradnju muzeja Novak Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će se uskoro krenuti u izgradnju muzeja Novak Đoković i dodao da su danas obavljeni prvi razgovori tim povodom, što će biti još jedna od atrakcija.

- Palma (de Majorka) ima muzej posvećen Rafaelu Nadalu. Mi ćemo gledati da pokažemo u skladu sa zaslugama to što je uradio za našu zemlju i istovremeno da privučemo turiste. Novak jeste veći od Nadala u tom veličanstvenom sportu. Ne znam da li znate kolika je njegova popularnost, ne samo ovde, već recimo u Kini, da kada poklonite nekom kineskom funkcioneru reket Novaka Đokovića, on to ne sme da uzme, jer bi se to smatralo prevelikim i preskupim poklonom - rekao je Vučić.

Kako je rekao, "tolika je vrednost i Novakovog imena i svega drugog, tako da je to još jedna od stvari koje ćemo uraditi".

- Verujem da to možemo mnogo pre Ekspa da završimo i da ponudimo kao sadržaj turistima. Ovim Beograd postaje glavni centar, metropola celog regiona, ne samo bivše Jugoslavije, već i značajno šire od toga, jer morate da imate takav grad, da biste mogli da privučete ljude i verujem da smo na dobrom putu - poručio je Vučić.

"Mnogi mogu samo da sanjaju o stadionu"

Vučić je, tokom posete gradilištu nacionalnog stadiona, rekao da mnoge zemlje u regionu, ali i Evropi, "mogu da sanjaju" o tako velikim projektima kakvi su nacionalni stadion i akvatik centar.

- To je ulaganje u budućnost, pravljenje infrastrukture koja treba da nam decu vrati na sportske terene i zdraviji život i da ljudi mogu da uživaju u vrhunskim priredbama i manifestacijama - rekao je Vučić.

On je, navodeći da su na gradilištu 172 radnika, istakao da će se na stadionu raditi u svim smenama, dok se na projektu EXPO radi u jednoj smeni. Vučić je istakao da će se tokom razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom boriti da se uvećane penzije isplate mesec dana ranije.

- Verujem da penzioneri imaju razloga za radost jer će te uvećane penzije dobiti mesec dana pre nego što drugi dobiju uvećane plate - rekao je Vučić.

On je, dok je obilazio stadion, pozdravio radnike, navodeći da su Srbije i iz Tadžikistana.

- Imate kolege iz Tadžikistana, neko mi reče da će da dođu neki iz Severne Koreje, odavde, odande, od svuda - rekao je Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 38

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati