Društvo i ekonomija

Direktno.rs

23. 07. 2024. 13:21 22

Tepić poručila Vučiću: Umesto da pitate narod, Vi se obračunavate sa onima koji se protive rudniku litijuma

Vučiću, rekli ste 2021. pitaćete narod o projektu Jadar Rio Tinta i rudniku litijuma i da će samo narod da odluči o tome. Kada ste to pitali narod? 2022. niste. 2023. niste. A niste ni sada. Pa koga ste to onda pitali? Sa kim ste to odlučili, jer sa narodom niste - upitala je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na sednici Skupštine Srbije.

- Umesto da pitate narod, vi se obračunavate sa narodom koji se protivi rudniku litijuma. I još gore, sa pozicije predsednika države i svih građana vi prozivate poimence građane koji u dolini Jadra žive? Kao da vi tamo živite, a ne živite. Otkud vam uopšte ideja da prozivate građanina Zlatka Kokanovića? Otkud vam ideja da se sa pozicije predsednika obračunavate sa porodicom Petković ili Đedović? Kriminalci svuda oko vas, lopovluku kraja nema, unakazili svaku instituciju, ali ste zato mnogo jaki kada napadate Zlatka ili Dajanu! A onda kukate kako vas građani napadaju - dodala je Tepić.

- Mislite da vam je zastava paravan za vaša nedela? A ni to ne umete, da je bar raširite - sportski, nego je ogrćete - huliganski? Toliko ste jaki i toliko vas narod podržava za rudnik litijuma da ne smeju ovi vaši junaci da sazovu sednicu parlamenta o litijumu!Zato ni ne smete da pitate narod, koji ste na izborima prevarili, jer znate da biste na programu rudnika litijuma polomili zube! Ili, ako grešim, ako ipak smete, kao što se često hvališete da samo vi sve smete, hajde raspišite onda vanredne parlamentarne izbore nakon ove prevare sa Šolcom, ali pod izbornim uslovima kao kod Šolca u Nemačkoj - navela je Tepić.

Tepić je upitala i predsednicu Narodne Skupštine Anu Brnabić zašto na dnevnom redu nije rasprava o rudarenju litijuma, nego sama sa sobom viče po holovima na novinare i ljude koji se tome protive.

- Kakva ste vi to predsednica Narodne skupštine koja se opet ponaša kao džiber? Na šta to liči? Zašto ne smete da otvorite ovde raspravu sa nama? Pa da kažemo kako stvari stoje. Ili mislite da ste baš vi bolji od Irene Vujović koja ne bi umela da pročita ni što joj napišu, iako je njoj to nadležnost, a vama nije? Otkud Vam pravo da iz Jovankine vile vodite hajku protiv građana ove zemlje koji samo ne daju svoje, dok Vi koristite tuđe - kazala je.

- I na kraju, kakvo Vam je to vaspitanje, da vas pitam onako ljudski? Kakav ste Vi to čovek, roditelj kako sami kažete da ste, kada se usuđujete da napadate druge roditelje zato što čuvaju dom svoje dece? Zato prestanite, prestanite s tim nečasnim ponašanjem i hajkom na ljude koji se sa vama ne slažu, pokažite da ste dorasli funkcije koja vam je data i zakažite sednicu o projektu Jadar, o rudarenju litijuma, sa izveštajem o svemu tome Ponašajte se bar u tome dostojno ove institucije gde vam je posao to da radite, umesto što ste zamenili skupstinu sa pinkom. Ovde je mesto za tu raspravu i za to vas građani plaćaju - zaključila je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati